1

subota, 16. srpnja 2016.

NAJLJEPŠI ZEBRA KOLAČ



Jednostavan i jako fin kolač od bjelanjaka, za koje se često pitamo šta s njima, evo rješenja
Sastojci
potrebno je
2 dl bjelanaca ( oko 6 većih ili 7 manjih)
mrvica soli
120 g šećera
150 g Glatkog brašna Podravka
1/2 kom Prašak za pecivo Docela
1/2 dl mlijeka
3 kašike ulja ili istopljenog putera


  1 kašičica Gussnela Dolcela (gustina)
1/2 kašičice ekstrakta vanilije
1 kašičica kakaa u prahu Dolcela
30 g tamne čokolade


Koristili smo
Kakao u prahu
Bijelo brašno glatko (TIP 550)
Prašak za pecivo
Gussnel
Kakao u prahu
Bijelo brašno glatko (TIP 550)

Priprema
1.
Bjelanjke maaalo posoliti i umutiti u čvrst snijeg. Dodati šećer i vaniliju  i mutiti da se šećer istopi. Dodati ulje ili maslac i miješati malo najmanjom brzinom. U mlijeku razmutiti gustin pa sipati u smjesu i izmiješati isto najmanjom brzinom i
2.


  na kraju umiješati brašno pomiješano sa praškom za pecivo. Smjesu podijeliti na 3 jednaka dijela
3.
U jedan dio dodati kakao i izmiješati, u drugi dodati istopljenu čokoladu i izmiješati, treći ostaje bijel
U kalup, moj je 30 cm pa je kolač malo niži, može i manji, sipati po dvije kašike smjese, naizmjenično dok se sve ne utroši
4.
ohlađen kolač ukrasiti po želji
5.
ostaviti da se dobro ohladi

PAPRIKE BABURE PUNJENE SIROM - OVO JE NEŠTO IZUZETNO UKUSNO.. PREPORUČUJEM!



Sastojci
za 2 tegle od 3 kg
1,5 kg sitne babure


  1,5 kg mlađeg sira
3 l mleka
3 kašike soli
plastika za pritiskanje paprike

Priprema
1.
Baburice oprati i očistiti od peteljki i semena.
2.
Sir izdrobiti, najbolje je kad to utadite rukama onako malo drubo, lepše bude nego kad kupite drobljeni.
3.
Neko u sir dodaje začine a ja najviše volim ovako “klot” varijantu.
4.
Dok su vam ruke još u siru napuniti paprike sirom, meni najlakše rukom, onako što bi se reklo domaćinski ovako
5.


  Kad ste to obavili, sad možete oprati ruke :) napunite tegle paprikama ređajući ih uspravno, po malo ih sabijajući da bi bolje stajale kad omekšaju od soli i mleka.
6.
Mleko skuvati i posoliti pa kad se malo hladne čisto da nije direktno sa vatre naliti paprike njime
7.
Tako nalivene tegle pokriti gazom i ostaviti nezatvorene na nekom čistom i prohladnom mestu.
8.
Nakon 2 dana paprike naliti sa još malo posoljeneog vrućeg mleka, jer će u međuvremenu one deo upiti, sačekati da se ohladi i zatvoriti tegle.
9.
Čuvati na hladnom mestu jer mleko hoće da se pokvari.
10.
Za jelo su spremne posle mesec dana.
Posluživanje
Ja ih nevolim ljute kao što se obično prave sa somborkom, a volim paprike sa sirom, pa sam posle 2-3 godine eksperimentisanja došla do ovog recepta sa baburama, i to je ujedno i jedan od razloga za klot varijantu, manje su šanse da se pokvari, nego kad se dodaju razni dodatci u sir.
Prijatno!

Svaki gutljaj ovog finog soka od jabuke “prži” salo!



Pripremljeni sok stavite da odstoji oko 1 do 2 sata. Pijte tijekom dana kad god poželite.



Za stabilizaciju šećera u krvi i smanjenju želju za ugljikohidratima dobro je uzimati antioksidans iz cimeta potičući tako pretjerano lučenje inzulina, što je važan faktor ako želite izgubiti kilograme. Upotrebom cimeta lučimo inzulin pod kontrolom, navode stručnjaci, što topi masne naslage.
Uzimanjem samo pola žličice cimeta na dan smanjujemo količinu lošeg kolesterola, pokazala su istraživanja. Također, ispijanje ovoga soka pomaže kod loše probave, utječe na smanjenje triglicerida. Kombinacijom jabuke i cimeta odlično reguliramo metabolizam i efikasno smanjujemo težinu.



Sastojci:

– 1 jabuka
– 1 štapić cimeta (ili 1 žličica cimeta u prahu)
– oko 1,5 do 2 litra prokuhane vode

Priprema:

Izrežite jabuku na šnite, dodajte štapić cimeta (ili 1 žličicu cimeta u prahu) i zalijte s 1,5 do 2 litra ohlađene prokuhane vode. Ostavite da odstoji oko 1 do 2 sata. Pijte tijekom dana kad god poželite.

Izvor: dnevno

Evo rješenja za kamen u bubregu



Pored toga što fantastično čisti bubrege, uklanja sitno kamenje iz bubrega i bešike, eliminiše pesak i sluz, ovaj lek pomaže i kod ženskih bolesti i leči cistitis.




Žitarica proso je jednostavno i zaista čudesno sredstvo za lečenje bolesti bubrega.

Mnogi tvrde da im je proso pomogao da zaborave na probleme s bubrezima. U narodnoj medicini se koristi kao prirodni lijek za liječenje urolitijaze (stvaranje kamena u mokraći i urinarnom traktu).

Inače, proso je jedna od najpoznatijih žitarica koja poseduje visoku hranljivu vrednost i lekovita svojstva.

Isprobajte ovaj prirodan recept ruske narodne medicine koji će vam pomoći u čišćenju kamena u bubregu, izlučivanju sluzi, peska i sitnog kamenja.



Recept za uklanjanje kamena iz bubrega:

Uveče jednu čašu (200 grama) prosa isperite u toploj vodi. Stavite proso u veću teglu (od 3 litra) i prelijte 2/3 tegle vrućom prokuvanom vodom. Poklopite, dobro promućkajte, umotajte u nešto toplo i ostavite da prenoći. Ujutru ponovo promućkajte. Primetićete belu mutnu tečnost u tegli. To je vaš lek.

Tečnost iz tegle prespite u drugi sud. Pijte u toku dana bez ograničenja, u bilo kojoj količini, kad god poželite.
Proso nemojte da bacite. Skuvajte zdravu kašu koju možete da pojedete za doručak (1 čaša prosa, 3 čaše vode, kuva se 15-ak minuta).

Uveče pripremite novu porciju za sutradan, po istom postupku. Ovo treba piti 10-15 dana.

Nakon toga kamen će da se rastopi i izaći će zajedno s urinom, a bubrezi su očišćeni od peska, sluzi i kamenja. Eliminisana je upala, obnovljeno je tkivo bubrega i organa urinarnog trakta.

Uvođenjem prosa u svoju ishranu doprinećete zdravlju svojih bubrega.

Izvor: kucnilekar.com

Glog – najbolji lijek za srce!



Glog je najbolja lekovita biljka za lečenje srčanih problema.




Upotrebljivi delovi gloga su – plodovi (bobice) i cvetovi. Cvetovi gloga se beru u aprilu-junu, kada su sasvim otvoreni, po suvom vremenu i suše se samo u senci, rašireni u tankom sloju. Plodovi (bobice) se sakupljaju pre sazrevanja, kada dobiju crvenu boju. Suše se na 60-70°C. Da bi bili delotvorni, plodovi treba da imaju tamno-crvenu boju. Smeđi i crni plodovi nisu za upotrebu. Za pripremanje lekovitih preparata od gloga, najbolje je koristi sveže bobice i cvetove, ali su i suvi delotvorni.

Tinktura za srce – biljna formula za poboljsanje rada srca.

Glavni i suštinski sastojak ove biljne formule jeste glog koji omogućava srcu da preživi sa manje krvi i kiseonika, tako da i ako imate srčano obolenje ili ako su vam arterije začepljene krvnim ugruškom na ovaj način sprečavate i smanjujete rizik od srčanog napada. Glog sadrži flavonoide i druga hemijska jedinjenja koja direktno ulaze u srčani mišić, vezuju se za ćelije srca, tako da je srcu potrebno manje krvi i kiseonika.



S druge strane, ako ste imali srčani napad, ćelije srca se dva puta brže obnavljaju i trpe manje štete ako je glog prisutan u krvi.

Osim tinkture, za srce je veoma delotvoran i čaj od bobica gloga. Bobice je potrebno krčkati u vodi 10-15 minuta da bi se izvukli lekoviti sastojci (na 1-1,5 litara vode 5-7 kašičica bobica gloga). Čaj se može pripremati i od cvetova gloga, ali se on ne krčka, već se samo vrela voda prelije preko cvetova (jedna šolja ključale vode prelije se preko jedne kašičice cvetova).

Izvor: kucnilekar.com

LJEKOVITA SVOJSTVA DINJE



Dinja (lat. Cucumis melo) je jedna od onih namirnica koje su zaštitni znak ljeta. Iako se isto kao i lubenica smatra voćem, dinja je zapravo povrće iz porodice tikvovki.



Narančasta boja ovog sočnog ploda ukazuje na obilje karotena koji je snažan antioksidans.

Njezin jedinstveni okus nailazi na podvojena mišljenja onih koji u njemu uživaju i onih kojima je previše egzotičan.

Smatra se da potječe iz Azije gdje je bila poznata još 1.000 godina prije nove ere, a na naše prostore donijeli su je moreplovci iz Afrike.

Iako se za konzumaciju preferira sočno meso dinje, u nekim narodima Južne Amerike i Azije najcjenjenije su koštice koje se konzumiraju kao grickalice.

Jedna porcija dinje od 150 grama sadrži:

– 53 kalorije
– 0,3 g masti
– 13 g ugljikohidrata
– 1,4 g vlakana
– 30% dnevne količine vitamina A
– 78% dnevne količine vitamina C

Kod nekih kalifornijskih sorti izmjerene su i 100-postotne dnevne potreba vitamina A i C.

Ova slasna voćka obiluje antioksidansima kolinom, zeaksantinom i beta karotenom, koji pružaju zaštitu od niza bolesti – od obične prehlade pa sve do raka.

S obzirom na to da 90-95% njezinog sastava čini voda, idealno je voće za hidrataciju tijekom vrućih ljetnih dana.

Sjemenke, koje su također jestive, sadrže proteine, vlakna i omega-3 masne kiseline u obliku alfa-linolenske kiseline.

LJEKOVITO DJELOVANJE DINJE:

1. Štiti zdravlje očiju

Dinja sadrži nutrijente važne za zdravlje očiju – beta karoten (iz kojeg se oslobađa vitamin A), vitamin C, lutein i zeaksantin.

Zeaksantin je važan karotenoid koji se apsorbira u retinu oka gdje djeluje antioksidativno i kao UV zaštita.

Nekoliko studija je pokazalo da karotenoidi usporavaju destruktivni proces u retini i retinalnom pigmentu koji vodi do makularne degeneracije (bolest središnjeg dijela mrežnice koja se obično javlja kod starijih osoba).

S obzirom na to da su brojne studije ukazale kako ozbiljan nedostatak vitamina A i C može dovesti do glaukoma i makularne degeneracije, pa čak i do sljepila, dinja je odličan izbor za sprečavanje ili usporavanje razvoja ovih poremećaja.

2. Smanjuje rizik od astme

Rizici razvijanja astme niži su kod ljudi koji konzumiraju veće količine određenih nutrijenata.

Jedan od njih je i beta karoten, pronađen u žutom i narančastom voću poput dinje, bundeve, mrkve i zelenog lisnatog povrća poput špinata i kelja.

Vitamin C također je važan je nutrijent koji štiti od astme, pomaže protiv gubitka kisika te smanjuje rizik od alergijskih reakcija, a dinja ga sadrži u velikim količinama.

3. Regulira krvni tlak

Dinja sadrži vlakna, kalij, vitamin C i kolin koji podupiru zdravlje srca.

Konzumacija hrane bogate kalijem pomaže u regulaciji nivoa natrija što je važno kod tretmana visokog tlaka.

Kalij pomaže organizmu u oslobađanju viška natrija i tako smanjuje povišen krvni tlak.

Kalij je potreban i za reguliranje ravnoteže vode, kiselo-bazne ravnoteže i neuromuskularne funkcije, a također igra važnu ulogu u prijenosu električnih impulsa do srca.

Unos kalija povezan je i sa smanjenim rizikom od kapi i gubitka mišićne mase. Ovaj mineral čuva gustoću kostiju te sprečava nastanak bubrežnih kamenaca.

4. Štiti od raka

Dinja je bogat izvor antioksidansa koji igraju zaštitnu ulogu u očuvanju zdravih stanica tijela od oštećenja i upala koje mogu dovesti do raka.

Tako su mnoge studije došle do zaključka da dinje mogu biti korisne u prevenciji raka crijeva, prostate, dojke, endometrija, pluća i raka gušterače.



Spojevi iz dinje kukurbitacini više puta su pokazali antikancerogeno djelovanje tijekom istraživanja.

Njihovo djelovanje je variralo od smanjivanja širenja raka i samouništenja stanica do potpunog zaustavljanja staničnog ciklusa kod stanica raka.

5. Regulira probavu

Dinja spada u lako probavljivu hranu i preporučuje se jesti na prazan želudac te prije nekog drugog obroka.

Dobar je izbor i za one osjetljivog želuca jer sadrži enzime te ne troši energiju organizma na probavljanje hrane.

Zbog obilja vlakana i vode prevenira zatvor i pomaže u regulaciji probave, zdravlju probavnog trakta i izbacivanju toksina iz crijeva.

6. Djeluje protuupalno

Kolin je važan nutrijent u dinji koji pomaže boljem snu, učenju i memoriji.

Također je bitan i za održavanje elastičnosti staničnih membrana, transmisiju živčanih impulsa, iskorištavanje masti i smanjivanje kroničnih upala.

Redovito konzumiranje dinje pomaže u smanjenju oksidativnog stresa te tako smanjuje upalne procese koji mogu dovesti do razvoja artritisa.

Upale u tijelu povezuju se i s nastankom metaboličkog sindroma koji označava skupinu metaboličkih poremećaja.

Ovi poremećaji se očituju kao inzulinska rezistencija, nakupljanje masnog tkiva u području trbuha (abdominalna ili centralna pretilost), visoka razina kolesterola i povišen krvni tlak.

Istraživanja su pokazala da su žene, koje su konzumirale 350 grama voća na dan, imale znatno niži rizik od razvijanja ovog sindroma.

Studija je uključivala dinju, jabuke, grožđe, lubenicu i banane.

7. Štiti kožu i kosu

Redovito konzumiranje dinje odlično je za ljepotu kože i kose.

To je zbog utjecaja vitamina A koji je nužan za proizvodnju sebuma koji vlaži kožu i kosu te je esencijalan za njihov rast.

Vitamin A bitan je za čisti ten, a također može pomoći i u zaštiti od UV zraka koje uzrokuju brže starenje kože.

Osim vitamina A, tu je i vitamin C važan za izgradnju i održavanje kolagena koji koži i kosi daje strukturu.

Zato je dinja odlična pomoć protiv bora i preranog starenja.

Osim u prehrani, možete je koristiti i direktno na koži i kosi kao masku ili regenerator.

Ljekovitost i konzumacija sjemenki i čaja dinje

Sjemenke dinje osobito se preporučuju kod bolesti bubrega, pogotovo kod bubrežnih kamenaca.

Prema ayurvedi sjemenke dinje imaju rashlađujući efekt i idealne su za konzumaciju tijekom ljeta.

U Indiji, mljevene sjemenke dinje dodaju se u lassi (napitak od jogurta) i thandai (hladno mlijeko sa začinima), a cijele sjemenke u slatkiše i halve.

Plod, sjemenke i ulje od sjemenki, drevno su ljekovito sredstvo za liječenje raznih tegoba kao što su kašalj, temperatura, paraziti, želučane, probavne, bubrežne i urinarne smetnje.

Čaj od cvijeta dinje koristi se za iskašljavanje.

Napomena

Ako koristite beta blokatore ili imate slabije funkcionalne bubrege konzumirajte dinju u umjerenim količinama.

Izvor: alternativa-za-vas.com

DOMAĆI SLADOLED...NAPRAVILA GA ZA 10 MINUTA A POJEO SE ZA 2 MINUTA



Sastojci
    200 gr šlaga u prahu
    vode malo manje od onoga koliko piše na uputstvu
     1/2 l kvalitetnog gustog jogurta


      šećer po ukusu
    vanil šećer ili rendana čokolada,
    voće po želji

Priprema
 Umutiti šlag sa VODOM i šećerom po ukusu-oko 150-200 gr, dodati jogurt i samo promešati bez miksera, dodati vanil šećer, ili podeliti na dva dela i ukuse dodati sami.


  Razliti i staviti da se stegne u frizu.Mešati povremeno… Posluživanje Zaista nema ništa brže i jednostavnije ali je i ukusan, bez grudvica, mrvica, kristaličića…

KADA PROBATE OVO ZA RUČAK POSTAT ĆE STALAN GOST VAŠEG STOLA



Sastojci
1 kg pilećeg mesa (batak, zabatak, pileća prsa)
1 žlica Vegete Twist za piletinu
7 žlica ulja
6 jaja



150 g Pšeničnog oštrog brašna
½ žličice soli
500-600 ml mlijeka

Priprema
1.
Pileće meso odvojite od kosti, narežite ga na manje komade i pospite Vegetom Twist piletina.
2.
Pripremljeno meso popecite na 3 žlice zagrijanog ulja sa svih strana desetak minuta.
3.



Razmućena jaja pomiješajte s brašnom, soli, mlijekom i smjesu ostavite stajati 10-15 minuta.
4.
U vatrostalnu posudu ili pleh stavite preostalo ulje i zagrijte ga. Na toplo ulje izlijte trećinu pripremljene smjese od jaja i brašna. Na to rasporedite popečeno meso, a po mesu izlijte preostalu smjesu od jaja, brašna i mlijeka.
5.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C 20-30 minuta.
pečenu kvrgušu malo ohladite, narežite , poslužite uz salatu… kvrgusu možete preliti mileramom-kajmakom

PILEĆA PRSA PEČENA U MLIJEKU...MEKANA,SOCNA I POGODNA ZA POGRIJAVANJE.



Sastojci
400g pilećih fileta
100ml bijelog vina ili temeljca
200ml mlijeka (2,8%)



2 žlice Glatkog brašna Podravka
1žlica nasjeckanog peršina
1 češanj češnjaka
sol,papar

Priprema
1.
Narezite pileca prsa da budu jednake debljene.Ako zelite mozete ih lagano potuci batic za meso preko prozirne folije,pazite da im ne razbijete strukturu,njezno.
Posolite ih i poparite.
Uvaljajte filete u brano,visak istresite.
Zagrijte maslinovo ulje /pazite da ga ne zapalite //treba stajati kraj stednjaka//dodajte na sitno isjeckani luk ,smanjiti vatri za par stupnjeva pa izdinstati luk da lagano promijeni boju i omeksa .Dodati filete ,prepecite s jedne i druge strane



.pecenje:Pustiti dvije-tri minute sa jedne strane /NE BOSTI VILICOM dok se peku/okrenuti pazljivo na drugu stranu na par minuta.Kad su fileti uuhvatili lijepu boju,pojacat vatru pa dodati temeljac ili vino ,drvenom zlicom strugati po dnu da se digne ono sto je zapeceno /tu je vecina ukusa koja ce dati aromu umaku.
Kad se sve zgusnulo dodati mlijeko pustiti da sve kuha par minuta da se malo reducira.
Dodati sitno nasjeckani persin i cesnjak.Prokuhati i servirati .Po uksu dodatno posoliti i popariti .
2.
Servirati sa salatom ili prilog po zelji.Za naknadno zagrijavanje podliti opet sa malo mlijeka i prokuhati.

MAMINE MINI POGAČICE...MAMA ZNA ŠTA JE DOBRO



Sastojci
250gr svežeg sira



200gr maslaca*
2 jaja*
1 kašikica soli
400gr brašna
susam, kim po želji

Priprema
1.
Sir pomešati sa jajetom, 1 žumancetom i solju pa dodati naseckan omekšao puter.
2.
Dodati brašno i umestiti kompaktno testo. Brašno dodavati deo po deo, pa ako je suviše meko dodati još brašna.
3.
Testo zaviti u foliju i ostaviti nekoliko sati u frižider, a najbolje preko noći.
4.



Testo razvaljati na pobrašnjenoj površinina 7-8 milimetara i vadit modlicom pogačice 2do3cm (najmanjom kružnom modlicom, ili rakijskom čašom). Pošto ostanu krajevi oko pogačica, to ponovo premesiti i opet vaditi pogačice. Truditi se da se sa testom što manje radi, jer postaje mekše i skuplja brano i tako postaje čvršće.
5.
Pogačice ređati na pleh sa papirom za pečenje. Preostalo belance umutiti sa malo soli pa njime namazati pogačice. Po vrhu posuti kim ili crni susam.
6.
Peći u rerni zagrejanoj na 200C. Nakon par minuta pečenja smanjiti na 180C i peći dok pogačice ne budu skroz rumene.

Svijet bez raka: vitamin b17



Rak je posljedica kroničnog poremećaja metabolizma koji nastaje ako u prehrani nedostaje jedan vitalni sastojak. Polazeći od ove pretpostavke američki biokemičar Ernst. T. Krebs sredinom prošlog stoljeća izdvojio je kemijsku supstancu za koju se ispostavilo da može razoriti stanica raka.


Riječ je o vitaminu B17 (koji se također naziva amygdalin ili laetril).

Iako je Krebs kroz svoja istraživanja uspio dokazati učinkovitost laetrila, cijeli koncept liječenja raka uz pomoć nekakvog ‘vitaminskog pripravka’ izvrgnut je ruglu i proglašen pukom besmislicom.

Po uobičajenom obrascu, FDA je ubrzo pokrenula masovnu kampanju protiv tog jeftinog i lako dostupnog lijeka, temeljenu na tvrdnji da je vitamin B17 izuzetno opasan, jer sadrži cijanid.

Pritom su, nekako, zaboravili spomenuti da hrana koju svakodnevno konzumiramo, također sadrži brojne prirodne otrove, pa smo još uvijek živi i zdravi, zahvaljujući pukoj činjenici što su količine toksina koje unosimo u organizam, neškodljive za zdravlje.

Zabranama i zastrašivanju vezanim uz uporabu vitamina B17 i nije se za čuditi, uzme li se u obzir koliko ljudi dobro živi na temelju prihoda od proizvodnje i prodaje farmaceutskih lijekova za rak.

Srećom, među liječnicima je bilo dovoljno entuzijasta koji su tijekom proteklih godina u praksi uspjeli potvrditi Krebsov koncept i tako izliječiti mnoge oboljele.

Između ostalog, zanimljivo je spomenuti da je na temelju više istraživanja ustanovljeno kako Eskimi, pripadnici plemena Hunza, kao i pripadnici ostalih izoliranih zajednica diljem svijeta, koji jedu hranu bogatu vitaminom B17, nikada ne obolijevaju od raka.

Što je vitamin B17

Vitamin B17 (laetril, amygdalin) je prirodni sastojak, koji se nalazi u mnogim namirnicama.

Amygdalin je prvi put otkriven 1830. u gorkom bademu. Ernst. T. Krebs, Jr. (1912 – 1996) je bio kemičar koji je prvi promovirao amygdalin kao lijek protiv raka početkom 1950 godine.

Vitamin B17 u većim količinama možete pronaći u…

– divljim kupinama
– trešnjama
– ribizlu
– košticama jabuke, kruške i šljive
– košticama marelice, breskve i nektarine
– bobu, mung dalu
– gorkim bademima
– indijskom oraščiću
– australskom orahu (macadamia)

U nešto manjim količinama ima ga u…

– ogrozdu
– grožđicama
– dudu
– dunji
– jagodi
– malini
– sjemenkama lana
– prosu, ječmu, heljdi
– leći, crvenom grahu, mahunama

Ipak, najveća koncentracija vitamina B17 je u koštici marelice.

appricot-kernels

Kako vitamin B17 djeluje na stanice raka

Laetril se sastoji od 1 molekule benzaldehida, 1 molekule hidrocijanida i 2 molekule glukoze.

Benzaldehid i cijanid su otrovni elementi, ali u spoju vitamina B17 s molekulama glukoze su inertni i nemaju toksično djelovanje.

Da bi se cijanid i benzaldehid mogli osloboditi iz vitamina B17, potrebno je da dođu kontakt sa specifičnim enzimom beta-glukozidazom (betaglucosidase). Ovaj enzim je prisutan svugdje u ljudskom tijelu, ali najviše ga ima u stanicama raka (do 3000 puta više).



Princip djelovanja je jednostavan: stanice raka za svoj rast trebaju ogromne količine energije, odnosno glukoze.

Kad unosite vitamin B17, stanice raka apsorbiraju molekule glukoze iz vitamina B17, a s enzimom beta-glukozidazom ‘otključavaju’ benzaldehid i cijanid iz vitamina B17, uzrokujući vlastitu smrt.

Zahvaljujući velikoj koncentraciji enzima beta-glukozidaza vitamin B17 je izrazito smrtonosan za stanice raka, dok za ostale zdrave stanice nije toksičan.

Princip rada vitamina B17 podsjeća na trojanskog konja: stanice raka se polakome za glukozom, a kad je apsorbiraju bivaju terminirane.

Kako koristiti vitamin B17

Za preventivu, dovoljno je redovito jesti hranu bogatu vitaminom B17. Primjerice, pojedete li dnevno tri jabuke s košticama, opskrbit ćete organizam dovoljnom količinom B17 za dnevne potrebe.

Što se konzumiranja sjemenki marelica tiče, zdrav razum nalaže da ih se odjednom ne pojede više nego što bismo pojeli svježih marelica.

Dakle, kad pojedete marelicu, razbijete košticu pa sažvačite i bademastu jezgru. Općenito, preporučuje se konzumirati 5-7 sjemenki marelica na dan.

Oboljeli od raka tijekom dana bi trebali uzimati jednu do dvije sjemenke na sat, no najbolji rezultati postižu se konzumiranjem 3-5 sjemenki svakih sat vremena tijekom dana.

Ipak, to uvelike varira od osobe do osobe, ovisno o tjelesnoj težini. Kao smjernica, može se uzeti 1 sjemenka na svakih 4,5 kg. tjelesne težine.

Preporučuje se da ne uzimate više od 35 koštica marelice dnevno.

Kao preventiva laetril je pokazao stopostotnu učinkovitost, no što je s oboljelima? Mogu li se oni izliječiti uzimanjem vitamina B17?

Jest, mogu, pod uvjetom da njihovi vitalni organi dotad nisu nepopravljivo oštećeni prethodnim tretmanima, poput kemoterapije i zračenja.

Od Krebsova otkrića 1952 godine, do danas, bilježi se na tisuće izlječenja maligne bolesti u terminalnoj fazi, uz pomoć laetrila. Većina njih opisana je u 30-tak objavljenih radova s potpisom uglednih liječnika.

U terapijske svrhe laetril se može unijeti u organizam konzumiranjem sjemenki ili ulja marelice, ili u tabletama i injekcijama laetrila.

B 17 uistinu bismo mogli nazvati vitaminskom bombom koja ima sposobnost razoriti stanice raka, no ne smijemo ispustiti iz vida da terapija tim vitaminom sama po sebi neće izliječiti rak, iz jednostavnog razloga što je pojava te bolesti posljedica ukupnog poremećaja metabolizma.

U skladu s tim, pri liječenju raka nužno je cijeli metabolizam dovesti u red.

Treba pripomoći ukupnom metaboličkom terapijom koja se temelji na unosu enzima i cinka. Bez enzima i cinka, liječenje laetrilom neće biti uspješno. Usto, preporučuje se uzimanje magnezija, selena, mangana, te vitamina C, A, E, B6, B9 i B12.

Često nas zdravstvene probleme tjeraju u potragu za prirodnim rješenjima. I tako, na vlastito čuđenje, često otkrivamo da su najbolja rješenja u pravilu najjednostavnija.

Izvor: alternativa

Napitak za ispiranje bubrega



Bubrezi su neka vrsta odbrambenog mehanizma koji uklanja oko 2 litre otpadnog materijala i viška vode, što se izlučuje iz tela putem urina.




Previše otrovnih materija može uzrokovati poremećaje u radu bubrega, mokraćnog sistema i bešike.

Najopasniji neprijatelji bubrega su:

– životinjske belančevine i općenito previše belančevina
– soli
– genetski modifikovana hrana
– veštački zaslađivači
– gazirana pića
– previše mlečnih proizvoda
– alkohol
– lekovi i droge
– kofein
– cigarete

Prijatelji bubrega:

– kalijum
– magnezijum
– puno čiste vode
– sveže voće, povrće i bilje

Ako želite osigurati što učinkovitiji rad svojih bubrega i očistiti svoje telo od svih toksina, pijte što češće ovaj zdrav i hranjiv napitak, čiji recept sledi:



Sastojci:

– pola oguljenog limuna
– 1 oguljeni kivi
– 1 banana
– pola vezice sveže seckanog peršuna
– 1 šoljica vode

Priprema:

Pomešajte sve sastojke, dodajte vodu i miksajte u blenderu dok ne dobijete lepu i glatku teksturu napitka.
Ako želite obogatiti ovaj napitak i uz detoks bubrega dobiti pravu vitaminsko-mineralnu bombu, dodajte još:

– pola očišćenog avokada
– šaku svežeg spanaća ili kelja
– ¼ šoljice jezgra oraha

Primena:

Pijte jednom dnevno, najbolje na prazan želudac.

Izvor: kucnilekar.com

Kako prirodno gubiti kilažu



Savršeno zategnuto tijelo, bez imalo sala, san je skoro svake osobe na svijetu, a da bi se taj san i ostvario, veliki broj ljudi se upušta u nezdrave dijete koje mogu biti i veoma opasne po zdravlje.



Obzirom da nam je priroda podarila nekoliko zdravih načina da se riješimo suvišnih kilograma, nema potrebe za rigoroznim dijetama. Ovi “tajni” načini su jednostavni i efikasni. Pa da pogledamo neke od prirodnih načina gubljenja suvišnih kilograma.

Jedna jabuka dnevno

Jabuke su dar prirode onima koji žele da smanje tjelesnu težinu. Započnite dan jabukom. Takođe, preporučuje se da pojedete jabuku prije ručka ili večere. One sadrže pektine od kojih se dobija osjećaj sitosti. One će spriječiti i prejedanje.

Magični sok od limuna

Limunada sa kašičicom meda takođe pomaže u smanjenju težine. Limun sadrži vitamin C u izobilju, a on pomaže u povećanju metabolizma. Samim tim, hrana se brže probavlja. On iskorištava višak masti koji je uskladišten u organizmu te sprečava akumuliranje suvišnih masti. Limun je apsolutno fantastičan, jer ima izvanredan kvalitet – on eliminiše deponovane masti i ugljene hidrate iz organizma.

Eksperimentišite sa supama

Uvrstite supu u svakodnevnu ishranu. U ovom konkretnom slučaju, preporučuju se supe sa dosta svježeg povrća, a možete koristiti i nemasnu piletinu. Izbjegavajte ulje, maslac i druge masne supstance.

Zeleni čaj

Istraživanja pokazuju da zeleni čaj pomaže u sagorijevanju dodatnih 70 do 80 kalorija dnevno. On poboljšava metabolizam pa se preporučuje da ga češće konzumirate.



Povećajte unos salata

Konzumiranje salata odličan je način da ostanete zdravi, spriječite dobijanje dodatnih kilograma i povećate unos vlakana u organizam. Dodajte zeleno lisnato povrće u salatu i ono će vam obezbijediti potrebnu količinu proteina i drugih hranjivih materija.

Izbjegavajte prženu hranu

Izbjegavajte prženu, masnu hranu, kao i brzu hranu. Bez obzira koliko bila primamljiva, ona povećava vaše šanse za gojaznost i razna oboljenja.

Recite “Ne” šećeru

Smanjite unos šećera koliko god možete. On dodaje mnogo praznih kalorija vašoj ishrani. On, takođe, povećava nivo šećera i inzulina u krvi usljed čega vaš organizam počinje da skladišti masti te prestaje da ih sagorijeva. Dakle, obavezno smanjite unos šećera u organizam.

Pijte vodu

Voda je sastavni dio vašeg organizma. Ona ne samo da izbacuje štetne supstance koje se nalaze u vašem organizmu već i smanjuje apetit. Ona povećava metabolizam. Preporučuje se da pijete između osam i deset čaša vode dnevno.

Vježbajte

Poslednje, ali ne i najmanje važno, vježbajte bar četiri puta sedmično. To je najlakši i najjednostavniji način da sagorite dodatne kalorije. Bilo koji način smanjenja tjelesne težine je nepotpun bez odgovarajućeg treninga, bilo da upražnjavate jogu, aerobik, trčanje ili idete u teretanu. Drugim riječima, morate vježbati, jer to upotpunjuje vašu ishranu i pomaže vam da izgubite težinu prirodnim putem.

Svi navedeni načini vam mogu biti od pomoći, ali samo ako ih se striktno pridržavate. Postepeno, oni će postati sastavni dio vašeg života, a vi ćete biti zdraviji i “življi”. Pa, šta čekate? Idemo da se riješimo dodatnih kalorija i kilograma prirodnim putem 🙂

Izvor: minimagazin

Praziluk- prirodni antibiotik



Praziluk (engleski naziv: leek, latinski naziv: Allium ampeloprasum) je vrlo stara kultivisana biljka koja je u najbližem srodstvu sa crnim i belim lukom.




Praziluk može narasti i do veličine od pola metra. Po nutritivnom sastavu sličan je svojim srodnicima, ali nešto višeg sadržaja belančevina, beta-karotena i vitamina C. Sirov praziluk odličan je izvor mangana, a dobar izvor gvožđa, folne kiseline, vitamina C i B6.

S obzirom na to da se kuvanjem smanjuje količina vitamina i minerala, kuvani praziluk postaje dobar izvor mangana i osrednji izvor gvožđa, folne kiseline i vitamina B6.
Praziluk možete naći na pijacama, posebno u proleće i jesen, a pri kupovini obratite pažnju na njegovu čvrstoću i boju. Beli deo treba na dodir da bude čvrst i bez mrlja, a zeleni listovi izrazite boje i usko priljubljeni.



Praziluk kao prirodni antibiotik

Praziluk i njegovi srodnici sadrže tiosulfonate koji sečenjem ili drobljenjem prelaze u sulfide. Te materije deluju kao prirodni antibiotici, snižavaju pritisak, jačaju imuni sistem i krvotok, snižavaju holesterol, aktiviraju enzime koji učestvuju u detoksifikaciji organizma, imaju ulogu prevencije pojave malignih obolenja. Može se jesti sirov ili kuvan, što ne umanjuje vrednost fitohemikalija.

Dobar za probavu

Da bi se sprečio izrazit gubitak dragocenih sastojaka prilikom kuvanja, preporučujemo da praziluk (kao i ostale vrste povrća) stavite u vruću vodu umesto u hladnu. On je veoma bogat eteričnim uljem, koje u probavnim organima podstiče izlučivanje probavnih sokova, a dobro utiče na izlučivanje mokraće. U rano proleće praziluk se koristi za pročišćavanje organizma, obnavljanje crevna flore, a ima i blago laksativno delovanje.

Izvor: kucnilekar.com

NUTELA TORTA...NAJPOZNATIJA POSLASTICA OD NUTELLE OD SADA I U VAŠIM DOMOVIMA



Sastojci
Podloga:
24 kom oreo keksića (cca 250g)
125 g margarina
sirni fil:
125 g quark sira (u sparu je topfen)
100 g sirnog ili mliječnog namaza
250 ml slatkog vrhnja
1 limun


  3 žlice šećera
1 paketić vanilin šećera
1 paketić želatine (ili 6 pločica)
Mliječni fil:
1 L mlijeka
12 žlica gustina
6 žlica šećera
2 paketića vanilin šećera
200 gr Margarina
8 oreo keksića
4-5 žlica Nutelle

Priprema
1.
Za podlogu treba nožem odvojiti bijelo punjenje od 24 oreo keksića i staviti u posebnu posudu.
2
Odvojene keksiće izmrviti i pomiješati sa 125 g rastopljenog margarina.
3.
 Smjesu staviti u kalup za torte i ravnomjerno utisnuti po dnu kaplupa te staviti u hladnjak dok se pripremaju ostale smjese.
4.
 Od 1 L mlijeka odvojiti 8 dcl i staviti kuhati, a u 2 dcl pomiješati 12 žlica gustina, 6 žlica šećera i 2 vanilin šećera. Mliječna krema priprema se kao puding tj. smjesa od gustina treba se umiješati pjenjačom u 8 dcl uzavrelog mlijeka. Smjesu kuhati minutu dvije i odmah maknuti na stranu te ostaviti da se ohladi. S vremena na vrijeme promiješati kako se ne bi stvarale grudice. U ohlađenu smjesu kasnije mikserom umiješati 200 g margarina.
5.
 Dok se mliječna smjesa hladi, u jednoj posudi čvrsto izmiješati 250 ml slatkog vrhnja.
6.
 Pripremiti želatinu prema uputama na pakiranju.
7.
 U drugu posudu lagano izmiksati 125g quarka, 100g sirnog namaza, 3 žlice šećera, sok 1 limuna i 1 vanilin šećer. Na kraju dodati rastopljenu želatinu i lagano promiješati sve zajedno.
8.
 U sirnu smjesu dodati šlag i lagano pjenjačom to izmješati.
9.
 Smjesu izliti u kalup na stisnutu podlogu i sve staviti u hladnjak.
10.
Mliječnu smjesu podijeliti u dva jednaka dijela.
11.


  U prvi dio umiksati bijelo punjenje iz oreo keksića i nadrobiti 8 cijelih oreo keksića (ako ih režete nožem da budu velićine ¼ ili 1/8 oreo keksa).
12.
Preliti smjesu preko sirnog fila i staviti u hladnjak.
13.
U drugu polovicu mliječnog fila umiksati 4-5 žlica nutelle. To može biti više ili manje, bitno je da smjesa dobije nutellastu boju.
14.
Preliti smjesu preko oreo fila i staviti u hladnjak na min 4 sata (najbolje ostaviti preko noći).
Posluživanje
Poslužiti dobro rashlađeno. Torta treba biti barem 4h u hladnjaku, a najbolje je ostaviti je preko noći.
Prije posluživanja, tortu možete još ukrasiti mrvicama oreo keksića ili šlagom.
I još nekoliko savjeta :)
- kada kuhate mliječnu kremu, ona se radi kao puding i nakon otprilike minutu-dvije-tri se i stisne kao puding (ispadne možda malo rjeđe i to je ok). Nakon što se ohladi i u nju doda margarin dobit će teksturu kakvu treba.
- ako inače ne jedete želatinu možete umjesto nje koristiti šlagfix.
- raspored slojeva moježete raditi proizvoljno. Ja sam prvo stavljara sirni sloj jer je po teksturi "teži" od mliječnog i bilo me strah da bi sir mogao potonuti u mlječnu smjesu. I drugi razlog je bilo iskorištavanje vremena. Dok sam čekala da mi se mliječni fill ohladi bilo mi je zgodno smučkati sirni fil i staviti ga na hlađenje :) Ali kažem, možete redosljed raditi kako želite i kako imate vremena

HRSKAVE LOPTICE. ZADOVOLJSTVO KOJE SE TOPI U USTIMA!



Ove krofnice – su pravo otkrovenje. Za razliku od slatkih, one uopšte ne kvare apetit, nego doprinose sitosti.
Za njihovu pripremu biće potrebno:
– 500 gr tvrdog sira
– 3 supene kašike narendanog parmezana
– 1 jaje
– 100 gr brašna



– 0,5 kafene kašike origana
– prezle
– ulje

Priprema:
Za početak izrendajte tvrdi sir (trapist), dodajte u njega parmezan, jaja i dobro promešajte.
Dobijenoj smesi dodajte brašno i origano.
Zamesite gusto testo.
Od testa formirajte loptice (oko 40 komada, zavisno od veličine loptica)
Uvaljajte loptice u prezle



Pržite ih u ulju dok ne porumene.
Stavite ih na papirni ubrus da se upije suvišna masnoća, i uživajte u njihovom fantastičnom ukusu.

PRAVE LEDENE KOCKE BOLJI RECEPT ZA OVU POSLASTICU NEĆETE NAĆI



Potrebni sastojci:
Kora
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1,5 kašika kakao
Sirup
250 gr šećera


  350 ml vode
Fil
500 ml mlijeka + 100 ml mlijeka da se razmuti brašno i šećer
9 kašika šećera
9 kašika brašna
250 gr margarina ili maslaca
3 kesice vanilin šećer
Preliv
100 gr mliječna čokolada
3 kašika suncokretovog ulja
Uputstvo za pripremu ledenih kocki:


  Umutiti 5 jaja, 5 kašika šećera i 5 kašika brašna, dodati 1,5 kašika kakao. Sve to sipati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni 20 minuta. Pečeni kolač preliti sirupom od 350 ml vode i 250 gr šećera, koji je prokuhan i ohlađen.
500 ml mlijeka kuhati sa 3 kašike šećera a posebno u 100 ml mlijeka rastopiti 6 kašika šećera i 6 kašika brašna. Tu masu sipati u proključano mlijeko i kuhati dva, tri minuta.
Umutiti 250 gr margarina sa tri vanilin šećera, pa izmiješati sa prohlađenim kremom. Dobijeni krem preliti preko pečenog kolača.
100 gr mliječne čokolade rastopiti sa 3 kašike suncokretovog ulja i preliti preko fila.
Pleh staviti u frižider da se ohladi. Ohlađen kolač seći na kocke. Za sve sladokusce prijatan desert.
U ohlađen krem se može dodati sezonsko voće: jagode, višnje, maline… itd.
Uz kolač se može poslužiti i sladoled od vanile.

IZNENADITE GOSTE : NAPRAVITE BOUNTY ČOKOLADICE SAMO ZA 10 MINUTA



Bounty su poznate čokoladice u čijem okusu uživaju svi ljubitelji kombinacije kokosa i čokolade. želite li ih napraviti sami isprobajte ovaj super jednostavni recept za koji vam treba samo četiri sastojka i 10 minuta vremena.
Sastav:
● 200 ml kondenziranog mlijeka (ili vrhnja za kuhanje)
● 150 g mrvica kokosa


  ● 400 g šećera u prahu
● 400 g čokolade (mliječne ili s većim postotkom kakaa)

Priprema:
1. U zdjeli ulijte mlijeko i dodajte mrvice kokosa.
2. Dodajte i šećer te sve zajedno dobro izmiješajte dok ne dobijete gustu, kremastu masu.


  3. Ulijte smjesu u kalupe ili u četvrtastu posudu i stavite je u hladnjak da se potpuno ohladi.
4. Nakon što se smjesa ohladila i stvrdnula izvadite je iz kalupa ili je naredajte na prutiće.
5. Jedan po jedan prutić umačite u otopljenu čokoladu te vratite u hladnjak dok se čokolada potpuno ne stvrdne.

petak, 15. srpnja 2016.

GEL ALOE VERE UNIŠTAVA STANICE TUMORA: Evo kako ga možete napraviti sami!



Evo kako gel Aloe vere, koji uništava stanice tumora, vrlo jednostavno možete napraviti sami!




Ljekovita svojstva ove čudesne biljke poznata su od davnina, a gel Aloe vere možemo napraviti i sami kod kuće. Gel je bezbojan i želatinozne strukture, a nalazi se u unutarnjem dijelu lista ove ljekovite biljke. Prije nego što krenete u pripremu, dobro operite ruke kako biste osigurali da u gel ne dospiju nikakve prljavštine ni bakterije. Trebat će vam nekoliko svježih listova aloe starije od dvije godine. Tek će tada gel imati sva svoja ljekovita svojstva. Odrežite nekoliko vanjskih listova s biljke, a zatim ostavite lišće u uspravnom položaju nekoliko minuta da se tamnija smola isprazni.

Operite listove i nožem oljuštite kožu lista ispod koje ćete ugledati gel. Iscijedite gel, dodajte nekoliko kapi ekstrakta koštica grejpa, ulje s vitaminom E ili neko drugo esencijalno ulje kako biste gel sačuvali što duže. Promiješajte sastojke i dobiveni gel pretočite u čiste tamne staklenke i čuvajte u hladnjaku.

Gel možete piti i nanijeti na kožu

Gel možemo uzimati oralno i na taj će način potaknuti probavu, neutralizirati pojačanu želučanu kiselinu, normalizirati pH stolice, a pomaže i patite li od opstipacija. S obzirom na to da je u većim dozama jak laksativ, konzultirajte se s liječnikom o oralnoj primjeni.



Čisti jetra od toksina i pomaže regeneraciji tog organa, a preporučuje se kao dodatna terapija kod bolesti žuči, ciroze jetara, akutnog i kroničnog hepatitisa. Gel će pomoći i osobama s dijabetesom jer regulira i snižava razinu šećera u krvi i smanjuje oscilacije šećera. Jača srčani mišić, snižava razinu kolesterola u krvi, snižava krvni tlak, uništava stanice tumora, jača imunološki sustav i umanjuje nuspojave kemoterapije.

Oralnom primjenom gel od aloje ublažava akutne i kronične upale, ali djeluje i na bakterije koje su otporne na antibiotike kao što je Escherichia Colli. Pomaže i kod akutnih i kroničnih upala respiratornih organa poput upale sinusa, grla, glasnica, pluća…

Široki spektar ljekovitog djelovanja aloje na naš organizam ni tu ne prestaje. Za njom rado posežu opečeni na prejakom suncu, ali i oni koji imaju nekakvih problema s kožom ili ožiljcima. Ova biljka pomoći će i u uklanjanju staračkih pjega s ruku.

Istraživanjima je utvrđeno kako da gel ove biljke sadrži oko 240 hranjivih i ljekovitih sastojaka od kojih vitamine A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, C, E i folnu kiselinu, minerale kalcij, kalij, magnezij, mangan, polisaharide koji jačaju imunitet, aminokiseline potrebne za sintezu bjelančevina, čak šesnaest enzima…

Izvor: lijekizprirode.com

Odličan za liječenje dišnih puteva: Napravite sami med od maslačka!




Maslačak je dugo vremena bio nepravedno svrstavan u korov i kao takav bez neke velike uloge u životu čovjeka. On je puno više od toga, a danas je poznat kao iznimno ljekovita te jestiva biljka idealna za proljetno čišćenje organizma, što je svakom i više nego dobrodošlo.


med-od-maslacka

Sadrži preko 30 sastojaka koji pomažu prilikom otapanja organskih otpadaka koji mogu naštetiti organizmu čovjeka.

O maslačku smo ranije pisali i bilo bi dobro da pročitate, ako već niste, kako vam sve ova, u ovo doba posebno dostupna, biljka može pomoći. Donosimo vam recept koji nam šalju čitatelji Jasmina i Esad, a radi se o medu od maslačka. Med od maslačka odličan je za liječenje dišnih puteva te za sve one koji imaju problema s dišnim putevima i grloboljom, probavnim smetnjama i bolovima u želucu. Najbolje od svega što med može napraviti svaka osoba s malo vremena i volje.



Potrebno:

– 300 g žutih cvjetova maslačka
– 1 limun, pola narandže
– 1 kg nerafiniranog šećera
– 1 litra vode.

Priprema:

Uzmite 300 g žutih cvjetova maslačka i stavite u hladnu vodu te pustite da se voda lagano zagrije. Maknite sa štednjaka i ostavite da odstoji preko noći. Drugi dan uzmite cjediljku i procijedite te pomiješajte sa šećerom, limunom i narančom. Lonac ponovno stavite na laganu vatru. Smjesu ohladite i pazite kako bi postignuli određenu gustoću, jer med ne smije biti previše gust, a niti tako rijedak. Najbolji način je miješati cijelo vrijeme.

Izvor: lijekizprirode.com

Riješite se visokih masnoća u krvi uz pomoć jednostavnog recepta



Pošto u zadnje vrijeme na našu stranicu stiže dosta upita o načinu rješavanja povišenih masnoća u krvi, odlučili smo ovaj jednostavni, a efikasni recept da podijelimo s vama.




Zbog brzog načina života, loše ishrane i nedostatka fizičke aktivnosti ovo je bolest sadašnjice. Nekada se kod povišenih masnoća mogu primjetiti nakupine masnog tkiva žute boje u obliku pločica ili čvorića na gornjim očnim kapcima ili nekim drugim dijelovima tijela, nažalost u početku oboljena obično nema drugih simptoma.

Napredovanjem bolesti, dolazi do zadebljanja stijenki krvnih sudova, ateroskleroze, kojoj doprinose i drugi riziko faktori (pušenje, alkoholizam, nikotin), a sve to nažalost rezultuje najčešće cerebrovaskularnim oboljenima koji su vodeći uzrok smrti kako u svijetu tako i kod nas.

Jedini način dijagnosticiranja oboljenja je putem laboratorijskih pretraga. Ukoliko imate nalaze koji ukazuju na ovo oboljenje tople preporuke za ovaj lijek, jer našim najbližim je pomogao.



Sastojci:

– smokve
– domaće jabukovo sirće

Priprema:

Lijek spravljate navečer, da biste ga pili ujutro. Uzmite tri suhe smokve, i dobro ih izbockajte čačkalicom za zube sa svih strana, a potom ih ubacite u staklenu zdjelicu u koju ste stavili 2 dcl domaćeg jabukovog sirćeta. Ako ste ih pokiselili navečer u 20h, pojedete ih ujutro u 8h. Ostatak sirćeta nemojte bacati nego u to isto sirće narednu noć ponovo pokiselite 3 smokve pripremljene na isti način. Ta 2 dcl sirćeta koristite 7 dana, većina bude upijena od strane smokvi koje se kisele. Osmi dan uzmeta nova 2 dcl sirćeta, i postupak ponavljate jos jednu sedmicu.

Znači, kura liječenja traje 14 dana. Uz ovaj recept pridržavajte se zdravo načina ishrane, i povečajte fizičku aktivnost.
Nakon pola mjeseca od ispijene kure, ponovite nalaze i uvjerite se u učinkovitost lijeka.

Izvor: LijekizPrirode.com

Ovaj prirodni antibiotik liječi svaku upalu mjehura!



Tko god je imao urinarnu infekciju zna koliko ona bolna i uporna može biti. Konstantan osjećaj kao da morate mokriti iako to nikako ne uspijevate, probadajuća bol i pritisak. I nakon što se uspijete pomokriti osjećaj je izrazito bolan. No neki prirodni antibiotici mogu učinkovito pomoći kod upale mjehura



Svaka peta žena svake godine dobije upalu mokraćnog mjehura, a svaka druga barem jedanput u životu. Infekciju izazivaju bakterije E. coli. U većini slučajeva bolest sama prolazi. No liječniku se obratite ako simptomi cistitisa – odlazak na zahod svakih 10-ak minuta i vrlo bolno peckanje pri mokrenju – potraju dulje od 36 sati nakon primjene kućne terapije, ako primijetite iscjedak ili krv u mokraći, bolove u leđima, drhtavicu ili povišenu temperaturu. Otiđite liječniku i ako se napadaji cistitisa često ponavljaju te ako ste trudni.

No kako biste je se riješili na prirodan način donosimo vam jedan od najpopularnijih prirodnih antibiotika koji bi već nakon prve kure trebao ukloniti ovaj neugodni problem.

Iako se mnoge bakterije znaju ponekad vratiti poput bumeranga neki prirodni lijekovi mogli bi to spriječiti.

Kada se 4 prirodna sastojka, svaki sa svojim blagotvornim djelovanjem udruže, dobivamo moćni lijek, koji provjereno pomaže i onima koji su se godinama uporno borili protiv E.coli bakterije.

RECEPT ZA PRIRODNI ANTIBIOTIK

Pomiješani u pravom omjeru, korijen peršina, limun, med i maslinovo ulje svojim će moćnim antibiotskim i antivirusnim djelovanjem ukloniti dosadnu bakteriju.

Potrebni sastojci:

– 250 g korijena peršina
– 250 g limuna s korom
– 250 g meda (može kadulja)
– 2 dcl maslinovog ulja

Priprema:

Korijen peršina i limun s korom treba sitno nasjeckati, a zatim sve sastojke, uključujući med i maslinovo ulje, smiksati u blenderu.

Dobit ćete kašastu masu koju treba čuvati u hladnjaku. Svaki dan ujutro treba uzimati jednu jušnu žlicu.

Nakon što potrošite cijelu napravljenu količinu bakterije više ne bi trebalo biti.

Napomena: Med bi bilo dobro nabaviti kod provjerenog pčelara, limun bi svakako trebao biti domaći neprskani. Ukoliko limun ipak kupite u dućanu stavite ga da odstoji u hladnoj vodi u koju ste dodali malo sode bikarbone. Nakon toga ga dobro isperite. Korijen peršina je također potrebno dobro oprati.

ŠTO JOŠ MOŽETE UČINITI ZA SVOJ MJEHUR I URINARNI TRAKT?



Pijte dosta vode

Premda ovo ne zvuči kao neki poseban lijek upravo je dovoljan unos tekućine nešto najvažnije što možete učiniti za svoj mjehur. Osim što voda može pomoći da ‘isperemo’ bakteriju još je važnije što ćemo prilikom mokrenja imati što izbaciti iz sebe. Uzimajte preporučenih osam čaša vode pa čak i više i to će ubrzati proces ‘čišćenja’ od bakterija.

Idite redovito na toalet

Nemojte zadržavati mokraću ili odgađati odlazak na toalet. Naime, zadržavanjem pomažete bakterijama da se još više razmnože. Redovitim odlaskom na toalet smanjujete njihov broj i šansu da se infekcija razbukta.

Pijte čaj od peršina

Peršin djeluje kao diuretik, a osim što je ovaj napitak osvježavajući ubrzat će proces ozdravljenja. Kako biste ublažili ili spriječili urinarnu infekciju potrebno je piti čaj od peršina. Za čaj su potrebne dvije male žlice suhog peršina i 250 ml vode. U prokuhanu vodu stavite peršin i pustite da odstoji 6 do 10 minuta.

Grickajte krastavac

Zahvaljujući velikoj količini vode koju sadrži ovo je povrće idealno za ‘čišćenje’ mjehura. Osigurat će vam dovoljno tekućine i pomoći da se lakše riješite bakterija.

Zagrijte donji dio tijela

Kod urinarne infekcije trbuh nije samo bolan prilikom mokrenja. Infekcija može uzrokovati konstantnu nelagodnu bol u donjem dijelu. Kako bi je olakšali može pomoći toplina koja će opustiti mišiće i otkloniti grčeve koji uzrokuju bol. Za ovo vam može poslužiti topli termofor.

Pijte uvin čaj (ne u kombinaciji s brusnicom)

Čaj od medvjetke (uvin čaj) najdjelotvorniji je kad je mokraća lužnata, pa se ne smije uzimati istodobno s vitaminom C, brusnicom ili kiselim sokovima.

Pijte sok ili čaj od brusnica ako imate osjetljiv želudac (ne u kombinaciji s uvinim čajem)

List brusnice rabi se kao i medvjetka, a primjereniji je onima osjetljiva želuca. Sok brusnice korisna je prevencija, ali se ne uzima s medvjetkom. Brusnica se često koristi u liječenju bolesti urinarnog trakta. Sastojak iz brusnice zaslužan je za sprječavanje prijanjanja bakterije E. coli na stjenke mjehura i njezinog daljnjeg razmnožavanja. Za prevenciju su dovoljne dvije čaše nezaslađenog soka brusnice dnevno.

Pijte čaj od češnjaka koji uništava bakterije

Ogulite nekoliko češanja češnjaka, dobro ih zgnječite i stavite u toplu vodu. Ostavite da odstoji pet minuta pa popijte. To djeluje protiv bakterija.

Pijte napitak od soda bikarbone protiv osjećaja peckanja

Kod prvih znakova infekcije 1/4 žličice sode bikarbone otopite u 125 ml vode. Popijte dvije čaše obične vode, a zatim i pripremljeni napitak.

Konzumirajte probiotike

Također, žene koje redovito jedu sir i jogurt rjeđe obolijevaju od infekcija zbog dobrih bakterija koje oni sadrže, pokazalo je finsko istraživanje. Na dan popijte dvije-tri čaše jogurta ili acidofila ili uzimajte probiotike u tabletama, osobito dok pijete antibiotike.

SAVJET PLUS:

Izbjegavajte čokoladu, kofein i citruse jer oni mogu uzrokovati iritaciju stjenka mjehura i ‘pomoći’ bakterijama da lakše uđu. Citrusi pak može povećati kiselost urina pa će mokrenje biti bolnije.

Izvor: zadovoljna

NAŠ OMILJENI DORUČAK UZ ŠALICU JOGURTA



Sastojci
2 dcl jogurta
2 jaja
2 dcl mlijeka
5-6 većih krompira
1 glavica luka


  papar
sol
brašno po potrebi

Priprema
1.
Uključiti pećnicu na 250c da se grije dok pripremite kljukušu.
Krompir oguliti, oprati, i isjeckati na skroz sitne kockice.
2.
Dodati izrendani luk, jaja, jogurt i mlijeko, začiniti po želji pa dobro umješati.
3.


  Dodati brašna toliko da se povežu svi sastojci ( smjesa je malo gušća nego za palačinke)
4.
Pleh od pećnice u debelom sloju premazati s masti ili maslacem, izliti pripremljenu smjesu i peći u dobro zagrijanoj pećnici oko 20-30 min.
Posluživanje
Po želji možete dodati i malo svježeg sira, isto je super ukusna i još mekša, ja ovaj put nisam.

DORUČAK KOJI ĆE SIGURNO USPJET A DJECI JE POSEBNO DRAG....SLANI TROKUTIĆI



Sastojci
500 g brasna
500 g svjezeg sira


  250 g maslaca
zlicica soli
Za nadjev : 500 g sira,1 kiselo vrhnje, malo soli

Priprema
1. Staviti u zdjelu svjezi sir,brasno,sol i otopljeni maslac, ovo sve dobro umijesiti i staviti u frizider oko sat vremena.
Kasnije prerezati na 4 dijela, svaki dio razvaljati i premazati nadjevom od sira,vrhnja i soli.


  Zarolati kao palacinku,staviti u skrovadu na papir za pecenje,razrezati trokutice,premazati jajem, peci 17-18 min na 180,pa smanjiti na 170 i peci jos 5-6 min.
Zavisno o vasoj pecnici,mozda budete trebali produziti pecenje jos 5-10 min

GUSTI SOK OD JABUKE I MRKVE (JUICE) PODSEĆA NA SKUPE FRUKTALOVE SOKOVE ALI JE ZDRAVI I BEZ KONZERVANSA



Ovo je osnovna verzija soka kojeg godinama već pravim, voće mijenjam zavisno od sezone. Kombinirala sam s kajsijama, breskvama, kruškama, dunjama... Svaki je bio ukusan i okusom podsjećaju na skupe Fruktalove sokove, ovo je ipak domaće, bez konzervansa, još ako imate svoje domaće neprskano voće... mmmm
Sastojci



oko 5 kg očišćenih oguljenih jabuka (ili voća kojeg želite ili kombinirano)
0,5-1 kg mrkve (nju stavim samo kad pravim od jabuke, kruške ili dunje samo radi boje)
1,5 kg šećera
limunova kiselina
voda

Priprema
1.
Voće očistiti usitniti i staviti kuhati. Vode staviti toliko da prekrije voće. Isto napraviti i s mrkvom. Ja mrkvu kuham posebno jer njoj ipak treba malo duže da se skuha.
Skuhano ostaviti da se ohladi, možete dodati hladne vode da se brže ohladi.
2.



Prohlađeno miksati u blenderu, ja koristim sokovnik jer mi je tako sitniji i kompaktniji, baš kao onaj kupovni.
Izmjerite koliko ste dobili te tekućine (naravno voće i voda u kojoj se kuhalo) te dodajte vode da imate približno cca 19-20 litara soka. Dodati 1,5 kg šećera i oko 8 dkg limunove kiseline. Miješajte i probajte kako vam odgovara jer nije svako voće jednako slatko tj. kiselo.
3.
Staviti da prokuha, tj. da baci ključ. Pjenu nemorate skidati. U međuvremenu oprati boce, sterilizirati ih u vrućoj rerni, pripremiti čepove. Vruć sok sipati u vruće boce, zatvoriti ih i ostaviti utopljene dok se ne ohlade.
Takav sok iako nema puno šećera niti konzervansa može se očuvati mjesecima.

SPREMITE PILETINU SA RIŽOM PO OVOM RECEPTU I SVI ĆE PRIČATI O VAŠEM RUČKU....



Odkako radim,u nedostatku vremena počela sam iskopavati brze i jednostavne recepte...Ovo je jedan od takvih...sve u pećnicu.....i samo pričekati da se samo ispeče,....
  Sastojci:
  1/2 pilića
    1 dcl ulja
    1 luk


   
1 mrkva
1 v.ž vegete
    2 dcl riže
    peršin,sol,papar
    oko 7 dcl vode

Priprema
    Piletinu narezati na komade,posipati vegetom.Stavite peći u duboku tepsiju na pola sata da se zapeče.
    2.


   
Luk sitno nasjeckajte,pa pomiješajte s ribanom mrkvom,peršinom i vegetom.Dodajte opranu rižu i sve dobro promiješajte.
      3.
Mješavinu riže i povrća zatim dodajte piletini i sve promiješajte.Zalijte s vodom i vratite u pećnicu.
    4.
    Pecite dok tekućina ne ispari a riža se ne skuha.Poslužite uz salatu.

RECEPT RUSKE NARODNE MEDICINE: Očistite jetru ovom jeftinom voćkom!



Postupak čišćenja i detoksikacije jetre uz pomoć ove rasprostranjene namirnice je jedna od najefikasnijih metoda oporavka organizma i oslobađanja od hroničnih bolesti i toksina.



Sama zatrovanost organizma ga upravo i spriječava da uključi mehanizam samo-izliječenja, a takođe značajno smanjuje efikasnost lijekova i recepata prirodne medicine.

Jetra pomaže jačanju i stimulaciji probave u organizmu. Obavlja još jednu važnu funkciju: ona čisti krv i eliminiše sve toksine i nečistoće iz nje.

Otuda je jasno da je čista jetra – zdravlje, vitalnost, energija, lijep izgled i dobro raspoloženje.

Kako izabrati pravo grožđe?

Čišćenje jetre grožđem počnite odlaskom u kupovinu – kako biste izabrali pravo grožđe. Ovo je vrlo važno, jer danas naći neprskane grožđe bez dodanog sumpor dioksida – nije lako.

Ne kupujte vrlo svijetlo, žućkasto grožđe. Njihova svijetla boja – je upravo rezultat tretmana sumpor-dioksidom ili, u najboljem slučaju, kršenje pravila sušenja. Ne kupujte ni na „sjajne“ grožđice, jer su takođe hemijski tretirane. Kvalitetne, organske grožđice bez hemije su bez sjaja, naborane, ne previše mekane, ali nisu ni tvrde. Zrna moraju biti očuvana, neoštećena.



Dobro grožđe mora biti tamno smeđe ili smeđe boje (ako je u pitanju svijetla sorta grožđa – onda svijetlo smeđe boje).Takođe postoji i crno suvo grožđe s plavičastom nijansom, koje se dobija iz tamnih sorti vinove loze. Idealno je ako možete pronaći grožđice s „repićima“ – jedan od glavnih pokazatelja prirodnosti suvog grožđa.

Kad ste izabrali pravo suvo grožđe – možete početi s pripremom sredstva za čišćenje jetre.

Čišćenje jetre grožđicama – recept

Ujutro natopite pola čaše grožđa na 15 minuta u toploj vodi, zatim dobro isperite pod mlazom vode. Stavite oprano grožđe u čašu i napunite je prokuvanom vodom sobne temperature do vrha. I ostavite do sljedećeg jutra.

Sljedećeg jutra, na tašte, popijte napitak i pojedite grožđe. Lezite u krevet na sat-dva i stavite topli oblog (termofor) na desnu stranu stomaka.

Ovaj postupak se obavlja jednom jednom sedmično (dakle 4 puta u mjesecu)

Izvor: dnevni.rs

Lovorov list protiv gripe i bronhitisa



Magični čuvar zdravlja, lovor (Laurus nobilis) se kao začin i lijek koristi od davnina. Ugodan miris listova potječe iz eteričnog ulja koje sadrži 50 posto cineola, a ostatak ravnopravno dijele metileugenol i terpinacetat.






Zahvaljujući brojnim korisnim sastojcima, lovor stimulira proces probave, dok se iscijeđeno ulje iz svježih plodova koristi za liječenje osipa, bolnih mišića, poticanja bolje prokrvljenosti. Pozitivno utječe na dobro raspoloženje. Pomaže iu liječenju histerije, grčeva u trbuhu, neurastenije želuca, prehlada.
lovorov list

Izuzetno djelotvorno, lovorovo ulje koristi se za liječenje bolova u ušima, modrica, istegnuća, te za liječenje težih gljivičnih oboljenja, pa i infekcije noktiju.



I to nije sve. Ulje lovora jedno je od najmoćnijih preparata za jačanje organizma i preventivu, jer čisti limfni sustav. Primjera radi, utrljavanje nekoliko kapi na natečene limfne žlijezde dovodi do trenutnog osjećaja olakšanja. Preporuča se i kao provjereno sredstvo za iskašljavanje, ali i za liječenje proširenih vena.

U liječenju dijabetesa kao i za odstranjivanje soli iz zglobova, učinkovitim se pokazao čaj od ove biljke.
Lovor se koristi i protiv glavobolje jer sadrži partenolida, tvari koje blagotvorno djeluju na migrenu. Zahvaljujući eugenol, djeluje protuupalno i antioksidansno. Upravo iz ovog razloga, zagovornici narodne medicine preporučuju oblog od tkanine, prethodno potopljene u vodu u kojoj je provreo lovorov list. Ovakav oblog pomaže kod prehlada, gripa, kašlja i bronhitisa. A ispiranje kose vodom u kojoj je stajao lovorov list pomaže protiv prhuti.

PROTIV GRIPE I BRONHITISA

Tri usitnjena, po mogućnosti svježa lovorova lista prokuhajte u dva i pol decilitra vode, maknite s vatre i ostavite poklopljeno deset minuta. Sadržaj zatim procijedite, dodajte žličicu limunovog soka i dvije žličice meda. Da bi se gripa ili bronhitis uspješno otklonio čaj od lovorovog lista treba piti dva do tri puta dnevno, uvijek u količini od po dva i po decilitra.

Izvor: novosti

Recept za prirodno uklanjanje masnih tvorbi (lipoma) u roku 8 dana – potvrdile tisuće ljudi!


Masne tvorbe ili lipomi predstavljaju benigne tumore iz masnog tkiva, bezopasne ali izrazito neestetske izrasline koje se mogu pojaviti na vratu, glavi, pazusima ili rukama u bilo kojoj dobi. U pravilu se javljaju samo na jednom mjestu kod ljudi dobi 40 -60 godina , no znaju se pojaviti i na više mjesta i biti jako neugodni.




Moderna znanost ni danas ne zna uzrok njihovog nastajanja, ali veže ih uz genetiku, no smatra da nisu povezani s visokim masnoćama u krvi ili s gojaznošću.

Mnogi ljudi žele izbjeći operacije i štetne lijekove za liječenje lipoma, a na sreću za to postoji prirodna alternativa.

Mnogi doktori će preporučiti kirurško odstranjivanje lipoma ili laserske procedure. No ti postupci ne garantiraju da se lipomi neće opet vratiti.

S ovim narodnim receptom možete se riješiti lipoma jednostavno, bezbolno i u kratkom roku! Ovaj recept zbog djelotvornosti preporučuju čak i neki dermatolozi. Pomogao je tisućama ljudi da se riješe lipoma, a radi se o – mješavini meda i brašna.

Prirodni lijek za uklanjanje lipoma

Pomiješajte jednake dijelove meda i brašna. Nanesite smjesu na lipom.

Preporučena debljina sloja mješavine je od 5 do 10 milimetara.

Kada je nanesete zalijepite je s flasterom.

Ostavite oblog 36 sati.

Nakon toga isperite i nanesite novu svježu smjesu.

Ovaj lijek koristite 5 puta za redom ili tijekom 8 dana.



Nakon toga razdoblja trebali bi primijetiti rastvaranje masnog tkiva.

Po mogućnosti koristite med tamnije boje i integralno brašno.

Zašto ovo djeluje?

Mješavina meda i brašna djelotvoran je narodni lijek za vanjske čireve i rane. Med djeluje antiupalno i izvlači nečistoće, potiče tok limfe i cirkulaciju.

U jednoj studiji kod 59 slučajeva s ranama i čirevima koji konvencionalnim liječenjem nisu pokazali rezultate pune dvije godine, liječenje medom pokazalo je pomak već nakon sedam dana.

Dodatni savjeti kod masnih naslaga

– Detoksikacija organizma baza je prirodne terapije kod lipoma.

– Iz prehrane potpuno eliminirajte zasićene masti i rafinirana ulja.

– Čim više izbjegavajte hranu s aditivima, konzervansima i pesticidima, bijelo brašno, meso, mlijeko i mliječne proizvode.

– Sve vrste prirodnih začina, bamija, psilijum, mišjakinja, cikorija, papaja, nar, kadulja, mandarine i kurkuma mogu pomoći vašem tijelu u razlaganju masti i eliminaciji toksina.

– Popijte svako jutro sok od pol limuna jer stimulira jetru i detoksicira tijelo.

– Koristite omega – 3 masne kiseline jer pomažu u rastvaranju i sprečavanju rasta masnog tkiva.

– Pokušajte jesti klice da bi svoju prehranu obogatili vrhunskim nutrijentima.

Izvor: atma.hr

Kako ukloniti malje zauvek na prirodan način?



Pred vama je drevni ruski recept koji pomaže u uklanjanju malja sa lica I tela.




Sakupite dosta ljuski od oraha pa ih sve spalite I dobijeni pepeo prelijte vodom. Jednu kašiku pepela prelijte sa litrom vode.



Ostavite da odstoji 12 h a onda umočite vatu u tečnost I tapkajte delove tela sa kojih želite da otklonite malje. Potrebno je raditi ovo više puta dnevno, a možete I držati smesu na sebi 30 minuta kao oblogu. Ubrzo će se malje prorediti a nakon par meseci ćete ostati bez njih

Izvor: devetmeseci.com

PO MENI OVO JE SAVRŠEN KOLAČ...BRZ JEDNOSTAVAN ZA NAPRAVITI I MNOGO, MNOGO UKUSAN



Sastojci
1 pakiranje rozen kora
KREMA
7,5 dcl mlijeka
200g šećera u prahu
1 vanilia burbon šećer



1 rum šećera (ili malo ruma)
125g čokolade za kuhanje
40g kakaa
45g gustina
125g maslaca

Priprema
1.
Izmiješajte kakao i gustin, dodajte malo više od jednog dcl mlijeka i dobro promiješajte kao prašak za puding. Ne smije biti grudica.
Zakuhajte mlijeko sa šećerom do vrenja, maknite s vatre i u njega ulijte smjesu kakaa i gustina.
Vratite na laganu vatru i mješajte dok se zgusne.



Ponovo maknite s vatre i u vruću smjesu dodajte na čokoladu izlomljenu na kocke.
Kad se čokolada otopi do kraja, dodajte maslac izrezan na listiće (i koji je sobne temeprature) i mješajte dok se potpuno ne otopi.
Ostavite kremu da se malo ohladi.
Kore mažite dok je krema još mlaka.
Dekorirajte po želji.
Kolač je najbolji kad odstoji bar 1 dan da kore malo omekšaju.

JEDNOSTAVAN TALIJANSKI KLASIK ZA TOPLE DANE BEZ PUNO MUDROVANJA LAGANRUČAK



Sastojci:
500 g duguljaste tjestenine (spagetti ili sl.)
2 jaja
200 ml vrhnja za kuhanje



200 g suhe slanine ili pancete
150 g ribanog parmezana
sol, papar, vegeta, prstohvat češnjaka u granulama

Priprema:
Tjesteninu skuhati al dente. Na malo maslinovog ulja pržiti sitno sjeckanu slaninu. U posebnoj zdjelici umutiti jaja sa parmezanom. Kuhanu tjesteninu istresti na prženu slaninu, dodati vrhnje za kuhanje, dobro promiješati pa kada postane ravnomjerno vruće i kada tjestenina nakon 2-3 minute upije tekućinu iz vrhnja, dodati jaja sa parmezanom.



Po želji začiniti solju, paprom ili vegetom. Dobro promiješati kako bi se jaja ravnomjerno rasporedila i sir otopio. Poslužiti uz salatu po želji i čašu orošenog bijelog vina!