1

subota, 20. kolovoza 2016.

BOSANSKA PITA O KOJOJ SVI PRIČAJU...



Odlična pita! Brzo se napravi, a sva je mekana i vazdušasta
Sastojci
500 gr kora za pitu
1 solja brasna
1 solja jogurta



1 solja kisjele vode
pola solje ulja
2 ili 3 jaja
kasicica praska za pecivo
malo soli



slanog ili mladog sira po zelji

Priprema
1.
U dublji sud umutiti mikserom sve sastojke osim sira i kora za pitu. U drugu posudu izmrviti sir i dodati par kasika od smjese da se dobije kompaktna smjesa.
Na prvu koru staviti 3 kasike smjese, a na drugu sir. Zaviti u krug i redjati u okruglu tepsiju od sredine, dok se ne utrose sve kore. Kad se sve naslozi preliti sa ostatkom smjese i staviti da se pece na 220 stepeni oko 40 minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar