1

subota, 6. kolovoza 2016.

Sve što vam je potrebno za zdravu jetru je jedan gutljaj svako jutro!



Jetra u našem organizmu ima ulogu fabrike krvi. Ona učestvuje u procesu obnavljanja krvi. Takođe, pomaže jačanju i stimulaciji varenja u organizmu. Obavlja još jednu važnu funkciju: ona čisti krv i eliminiše sve toksine i nečistoće iz nje. Otuda je jasno da je čista jetra – zdravlje, vitalnost, energija, lijep izgled i dobro raspoloženje.


Najbolje sredstvo za prevenciju zdravlja jetre je njeno svakodnevno čišćenje – svako jutro na prazan stomak popijte kašiku maslinovog ulja pomješanog sa kašikom limunovog soka. Nakon toga, možete uživati u doručku.

Ovaj „koktel“ možete pripremati cijeli život, jer su oba sastojka obične životne namirnice.

Poslije mjesec dana osjetiti ćete promjene. Vaš izgled će se poboljšati, nestati će tamni krugovi ispod očiju, ten će postati svjež, a izgled podmlađen. Crijeva će raditi kao sat, zaboravićete na zatvor i probleme sa varenjem. Osjećati ćete se zdravo sa mnogo pozitivne energije.

Maslinovo ulje kao nijedan drugi proizvod pomaže otvaranju kanala jetre i žučne kese. Žuč je aktivan učesnik u procesu varenja koji ubrzava rad vaših crijeva. Isti efekat na varenje imaju limun i brusnica. Čuvajte ga na sobnoj temperaturi.



Možete i u frižideru, ali na niskim temperaturama ono postaje mutno. Međutim, to nema nikakav uticaj na njegove osobine.

Korisne osobine limuna su dobro poznate svima. Prvo, limun je izvanredan izvor vitamina C. Drugo, on efikasno čisti krvne sudove od naslaga holesterola.

I kao što je gore navedeno – doprinosi čišćenju jetre.

Izvor: dnevne

NEMA BOLJEG: Najbolji lijek za prostatu na svijetu!



Jedan od najvećih zdravstvenih problema sa kojima se muškarci susreću od pamtivijeka u svim dijelovima svijeta predstavljaju tegobe sa prostatom.



One mogu biti različite naravi , jačine i oblika. Skoro svaki drugi muškarac stariji od 45 godina već je imao problema sa prostatom a velika je vjerovatnoća da će ih svi doživjeti ukoliko dočekaju poznu starost. U zadnje vrijeme ta granica starosti u kojoj se muškarci susreću sa ovim problemom sve se više pomjera.

Što se prirodnih odgovora na ovo stanja tiče njihov izbor nije prevelik. Najzastupljenije je korištenje soka i čaja od brusnice te sjemenki i ulja od bundave.

Ipak ovdje ćemo vas upoznati sa najačim oružjem koje nam u prirodi stoji na raspolaganju u borbi sa svim nabrojanim bolestima prostate. Radi se o travi pod nazivom vrbovica ili svilovina (Epilobium parviflorum).

Biljka uspjeva u našim krajevima a možete je pronaći i kod većine travara ili čak prodavaca bilja na tržnicama i pijacama u svim zemljama jugoistočne Evrope.

Vrbovica je po ovoj svojoj namjeni poznata već par stotina godina ali se vremenom pod uticajem medicine njena moć polako zaboravljala. Biljku je ponovo aktuelizirala najčuvenija narodna vidarka iz Austrije Maria Treben čije su knjige prodane u preko 10 miliona primjeraka. Marija Treben izliječila je lično na hiljade pacijenata sa problemima prostate širom Evrope koristeći isključivo skromnu biljku vrbovicu.

Recept:

Pronađite vrbovicu , postoji više vrsta a kao ljekovite za prostatu mogu se koristiti:



Ružičata vrbovica (Epilobium roseum), sitnocvjeta vrbovica ( Epilobium parviflorium) , planinska vrbovica (Epilobium montanum), tamnozelena vrbovica (Epilobium obscurum) , brežuljkasta vrbovica (Epilobium collinum), alpska vrbovica (Epilobium anagallidifolium) te močvarna i šljunkovita vrbovica.

Punu čajnku kašiku osušene ili svježe biljke poparite u 2 dcl vrele vode. Ostavite da odstoji 5-10 minuta , izvadite travu a čaj popijte. Čaj se pije dva puta na dan i to ujutro na tašte i navečer pred spavanje. Čaj pijete koliko je potrebno ali najmanje nekoliko sedmica. Prve rezultate poboljšanja stanja možete očekivati dosta brzo.

Čaj se koristi kod svih problema sa prostatom i daje odlične rezultate. Marija Treben sa uspjehom je ovim čajem liječila upale prostate i mokraćnog mjehura , probleme sa mokrenjem uzokovane prostatom , krvarenja u mokraći , tegobe i bolove u prostati i mjehuru al i bubrezima, rak prostate i rak mokraćnog mjehura.

Interesantno je napomenuti da se vrbovica kao čaj i najbolji lijek za prostatu spominje na svim kontinentima, kulturama i jezicima što dovoljno govori o njenoj univerzalnoj prepoznatljivosti i uspjehu.

Čaj je prijatnog ukusa, biljka je potpuno bezazlena i ne morate se brinuti za bilo kakve nus pojave. Nema potrebe da pojačavate dozu u odnosu na ovu koju smo vam preporučili, znači dvije šolje od po 2 dcl čaja na dan.

Izvor: zdravljebezdoktora

DA KIČMA NIKAD NE ZABOLI: JEDNOSTAVAN PRIRODNI RECEPT



Isprobajte ovaj prirodni recept, i nećete prepoznati svoju kičmu. Jer, sve što je genijalno je zapravo veoma jednostavno i dostupno, bukvalno na dohvat ruke, o čemu se dosta vas ubijedilo koristivši ovaj jednostavni i efikasni recepat za oslobađanje bolova u leđima, zglobovima i nogama.



Ako želite da zaboravite na bolove u kičmi, svako veće , pred spavanje, u roku 1,5 mjeseca treba da jedete:

– 1 smokvu
– 1 suhu kajsiju
– 5 suhih šljiva

Ovi plodovi sadrže supstance koje izazivaju regeneraciju tkiva, koje sastavljaju intervertebralne diskove. Oni ih čine jačim i čvršćim. Pršljenovi počinju sami da staju na određene njima prirodom, mjesta, bez spoljne manuelne korekcije.

Probajte i vi nećete prepoznati svoju kičmu!



Svaki plod posebno sadrži određene elemente i supstance, a njihovo miješanje daje odličan lijek, koji je izuzetno efikasan protiv bolova u kičmi. Izuzetno je korisno za muškarce i za žene.

Ovaj recept je dobijen na poklon od sportista-olimpijaca, koji su na taj način regenerisali svoju kičmu poslije teških fizičkih napora.

Budite zdravi!

Izvor: lijekovitirecepti

ČUDO OD SOKA: Za pet dana tri kilograma manje!



Ovaj sok pomaže kod sagorijevanja kalorija, hrani naše tijelo vitaminima i mineralima. Osim toga, on poboljšava varenje i izbacivanje viška tečnosti iz organizma…


Sastojci:

-1 stručak peršuna
-1 limun
-1 voda

Peršin sitno nasjeckati (najbolje u blenderu), iscijediti sok od limuna, naliti čašu vode.



Sok bi trebalo piti ujutro na prazan želudac, samo 5 dana, a nakon toga napraviti pauzu 10 dana. Ovaj sok pomaže kod sagorjevanja kalorija, hrani naše tijelo vitaminima i mineralima. Osim toga peršin poboljšava probavu.

Izvor:  portaloko

PEČENE KROFNE SA JOGURTOM, MEKANE KO DUŠA... RECEPT KOJI UVEK USPEVA



Pre nego počnete da pravite ove pečene krofne treba naravno da znate da one ni u kojem smislu nisu kao one koje pečete u ulju.
Potrebno:
1,5dl jogurta-zasto jogurt a ne mleko?Zato što sam u trenutku imala jedino tu adekvatnu zamenu za mleko, kako inače ide u receptu.
 20gr svežeg kvasca
75gr šećera


  2 jaja
1/2 kašičice soli
75gr otopljenog maslaca ili margarina
oko 450gr oštrog brašna
i još:
oko 50gr istopljenog maslaca
 kristal šećer

Priprema:
U 1dcl mlake vode rastopite kvasac sa kašikicom šećera i malo soli.
Kada zapeni dodajte u brašno, koje ste stavili jaja, jogurt, otopljen maslac.
Zamesite testo koje treba da bude meko, da se lepi za ruke.
Zamešeno testo ostavite da naraste duplo.


  Potom razvijte testo oklagijom, i vadite modlom ili pobrašnjavljenom čašom krugove-krofne.
Testo u principu treba da razvijete na debljinu od 1cm, ali ja volem kada je to malo deblje.
 Ređati ih na pleh obložen papirom za pečenje.Krofne ostaviti da narastu duplo.Peći ih u rerni zagrejanoj na 180C da porumene.
Pečene krofne odmah premazati istopljenim maslacem sa svih strana i uvaljati ih u šećer.
Najbolje su kada su tople.
Pravila za uspeh!!!
-testo nikako ne sme biti tvrdo
-testo-krofne se moraju uduplati kpre pečenja
-krofne dobro premazati rastopljenim margarinom
-doobro uviti u kristal šećer

SUPER BRZE KIFLICE BEZ JAJA ZA 15 MINUTA BRZE SU KOLIKO VI BRZO MOŽETE ZAMIJESITI, DOK SE PEĆNICA GRIJE ONE SE DIŽU!



Sastojci
     600g glatkog brašna, 1 prašak za pecivo
     1 žličića soli
     1 dl ulja


       1 kiselo vrhnje
     1 suhi kvasac razmućen u
     2 dl toplog mlijeka

Priprema
    Zamijesite tijesto, razvaljajte krug, režite trokutiće, motajte kiflice.
    Dok se pećnica zagrije na 180C kiflice se “odmaraju”.


       Premazati jajetom i peći 15 minuta.

DANAS SAM NAPRAVILA RUČAK OD 3 SASTOJKA MOJIMA SE TOLIKO DOPAO DA SUTRA MORAM PONOVO OVO PRAVITI



POTREBNO JE:
– 500 gr pilećeg filea


  – 1l pavlake za kuvanje
– 2 kesice instant supe od pečuraka


PRIPREMA:
U vatrostalnu činiju poređajte iseckanu piletinu, zatim pospite supom iz kesice i nalijte pavlakom za kuvanje.


  Stavite u rernu na 200 stepeni i pecite dok ne porumeni. Za manje od pola sata imaćete savršen ručak uz malo truda.
Prijatno! Ne zaboravite podijeliti s prijateljima :)

ORIGINAL KREMA ZA KREMPITU...RECEPT KOJI JE POKUPILA MOJA PRIJATELJICA IZ JEDNOG VRHUNSKOG RESTORANA


Kad se kaze krempita odmah asocira na slasticarnu…. Kolegica mi je radila u slasticarni i pokupila recept. Ni jedna joj nije ravna…
Sastojci
krema
6 jaja
1 vanili secer
10 zlica secera
6 zlica brasna
1 litra mlijeka
2 zlice gustina
1 slag vrecica ili 2 dc slatkog vrhnja
krema za visoku krempitu


  6 jaja
20 zlica secera
2 vanili secera
1 kutija (40 dag) gustina
6 zlica brasna
5 dc vode
2 litre mlijeka

Priprema
1.
Mijesati jaja, secer i vanili secer, dodati brasno i ukuhati u mlijeku.
2.
To znaci mjesati na laganoj vatri bar 10-15 minuta da postane gusta masa.
3.
Kada se smjesa malo ohladi dodati izradjeni slag i lagano umijesati.
4.
Kremu staviti na list za krempite, prekriti s drugim listom narezanim na cetvorine i posuti s secerom u prahu.
5.
Za visoku krempitu:
6.
Mijesati 6 zumanjaka s 10 zlica secera i dodati gustin, pomjesan s vodom i brasnom, pa ukuhati u mlijeku.
7.


  Izlupati cvrsti snjeg od 6 bjelanjaka i 10 zlica secera, te lagano umjesati u malo ohladjenu kremu i filovati u dubljoj tepsiji izmedju dva lista a gornji da bude vec narezan na kocke radi lakseg rezanja.
Posluživanje
Ovo je samo recept za kremu jer ju ja koristim ne samo za krempitu nego i za princeze, punim s vocem, ma na milion nacina se moze upotrijebiti.
Moram ovo jos nadopisat da tajne dobre krempite nema, kako ju napravit bolje? Prvi put kad pravis vidis sve nedostatke koje su ti promaknili, drugo pravljenje je vec nestoo a trece si majstor za krempite :))) tako da sto duze poznas krempitu sve ti se vise svidja…
Izvor: coolinarika.com   (zafrkana)

Otkuda uopće taj neki đumbir!? I je li moguće da je stvarno toliko zdrav…



Taj, u našim kuhinjama – nedavno otkriven korijen, tijelu daje energiju, a pozitivno djeluje i kod probavnih smetnji, ostipacije, loše cirkulacije…



Ublažava simptome arteroskleroze, artritisa, mučnine, hemoroida, grčeva, glavobolja, alergija i pospješuje rad srca. Koristi se i za ublažavanje menstrualnih grčeva i regulira menstruaciju. I to nije sve!

Đumbir je izuzetno djelotvoran kod ublažavanja upala u organizmu, smanjuje bol, jača imunitet, te smanjuje rizik od mnogih srčanih bolesti, raka i kroničnih bolesti poput dijabetesa. Sastojci đumbira čine crijeva glatkima, te ubrzavaju kretanje hrane – smanjuju napuhivanje i ostale neugodnosti.

Čaj od svježeg đumbira ublažava bol i kiselinu u želucu, te djeluje protuupalno. Vrlo je učinkovit u čišćenju organizma od parazita i bakterija, ubija patogene bakterije i pogoduje razvoju dobrih bakterija. Jedan je od najboljih prirodnih lijekova koji suzbija glavobolju/migrenu, osobito u početnoj fazi.

Čim počnete osjećati glavobolju, dobro je popiti dvije velike žlice praha đumbira otopljenog u vodi. U većim dozama snižava kolesterol. Istraživanja su pokazala da đumbir smanjuje i širenje stanica obuhvaćenih rakom te ublažava mučnine tijekom kemoterapije. Vrlo je bogat izvor kalcija i željeza, pa ga je poželjno dodati u variva, juhe, čajeve, sokove…



Đumbir potječe iz Istočne i Zapadne Indije, te Azije. No, sada već raste posvuda po svijetu. Najkvalitetniji danas raste na Jamajci i Havajima. Koristi se svjež i u prahu.

Svjež potiče perifernu cirkulaciju i uzrokuje znojenje. Čisti toksine iz krvi i tjelesnih tekućina. U prahu je djelotvoran kod srčanih oboljenja, čisti sluz i toksine iz pluća te djeluje protuupalno kod artritisa.

Ono što je još jedan plus je da je dostupan tokom cijele godine. I vi još čekate!?

Izvor: dnevnik

Protokol dr. Budwig: Smjesa koja pomaže u liječenju najtežih bolesti!



Ovdje ćemo vas upoznati sa jednim od najcjenjenih nemedicinskih protokola na svijetu koji je osmišljen za liječenje natežih oboljenja a posebno tumora.

Radi se od proteinsko-uljnom protokolu koji je osmislila njemačka doktorica biohemije Johanne Budwig . Protokol se sastoji od konzumiranja smjese sastavljene od mladog sira, lanenih sjemenki i ulja, te preporuka koje vrstu hrane treba jesti a koje obavezno izbjegavati uz korištenje smjese. Protokol je vrlo priznat i jako uspješan u liječenju najtežih bolesti a primjenjuje se doslovno širom planete zemlje, posebno u zapadnoj civilizaciji.

Za ovu metodu može se reći da je vjerovatno najuspješniji i najrašireniji alternativni način liječenja tumora i drugih oboljenja koji ne uključuje hemikalije i lijekove a osmilšljen je od strane jednog doktora biohemije.

Protokol je razvijen u cilju liječenja većine vrsta raka ali je uspješno korišten i kod degenerativnih bolesti, artritisa, dijabetesa, visokog pritiska, multiple skleroze, srčanih oboljenja, psorijaze ili i drugih oboljenja i stanja. Dr Budwig, njene kolege i sljedbenici tvrdili su da su imali veliki broj slučajeva smanjenja i potpune regresije rezličitih vrsta raka, piše Zdravljebezdoktora.com

Sada kada vjerovatno imamo vašu pažnju preći ćemo na konkretne sastojke i način pravljenja i konzumiranja:

SASTOJCI JEDNODEVNE DOZE SMJESE ZA TEŽE OBOLJELE:

– 6 supenih kašika lanenog ulja
– 12 supenih kašika mladog kravljeg sira
– 4 supene kašike sirovog sjemena lana

Pomješajte sir i ulje u posudu i umutite štapnim ili običnim mikserom 1-2 minute dok ne dobijete jednoličnu pjenastu masu u kojoj se ne nazire ulje. Potom sameljite sjemenke lana u mlinu za kafu u trajanju od 10-15 sekundi. Dodajte sjemenke u smjesu sira i ulja i sve opet dobro promješajte. Na kraju možete ali ne morate dodati kašiku domaćeg sirovog meda.

Umutite još jednom sve zajedno. Smjesu trebate pojesti isključivo svježe napravljenu u roku od maksimalno 15 minuta od mješanja. Sjemenke lana uvijek sameljite prije mješanja , nemojte ih mljeti unaprijed niti kupovati samljevene jer dolazi do oksidacije i gubitka upotrebne vrijednosti.

Za lakše slučajeve i oboljenja i preventivnu upotrebu koristi se pola navedene doze na dan. Smjesa se koristi svaki dan a kod težih oblika bolesti koristi se trajno odnosno doživotno.

U smjesu možete slobodno dodati ako vem je lakše sve vrste sirovog povrća ili voća ili sirove orašaste plodove.

Hladno prešano ulje lana možete pronači u većini supermarket i prodavnica zdrave hrane a po njegovom otvaranju važno je da ga držite u frižrideru jer je jako kvarljivo.



U pojedinim slučajevima na početku primjene dolazi do lakše vrtoglavice kod nekih pacijenata a u tom slučaku se preporučuje prvih nekoliko dana konzumiranje svježeg čaja od mente koji će poništiti pojavu vrtoglavice.

Protokol podrazumjeva dozvoljenu i zabranjenu hranu i piće prvenstveno za oboljele od raka:

Dozvoljene i preporučene stavke

Stevia kao zaslađivač, sirovi domaći med, datule, smokve, bobičasto voće
Sve biljke i povrće bez dodataka, sirovo ili sušeno, može i zamrznuto
Svi orašasti plodovi ali sirovi neprženi sem kikirikija
Sirov i neprocesiran kakao i nezaslađeno kokosovo mlijeko
Svi čajevi
Sve vrste integralnog brašna
Kiseli krastavci i ostale isključivo prirodno kiseljene namirnice bez konzervansa
Sve vrste voće bez vještačkog šećera
Maslinovo i druga hlado prešana ulja , nerafinirana
Nemasni sirevi
Izlaganje suncu kad god je moguće ali ne naravno ne ljetnom i jakom nego jutarnjem i večernjem uz što više kretanja
2-3 litra vode na dan
Umjereno ili malo piletina i puretina (domaća) i plave vrste ribe

Šta izbjegavati

Hidrogenizirane masnoće i rafinirana ulja
Životinjske masnoće
Meso posebno sve vrste svinjskog kao i sve ostale vrste crvenog mesa
Morski plodovi (rakovi, šrimpovi i sve vrste riba sa tvrdom ljušturom)
Bijeli hljeb i sve tjestenine od bijelog brašna strogo su zabranjene
Sladoledi i punomasni mliječni proizvodi
Šećer i slični jako zaslađeni proizvodi strogo su zabranjeni
Sva jako procesirana i konzervirana hrana
Svi hemijski proizvodi za domaćinstvo (koristiti sirće i sodu bikarbonu za čišćenje)
Zabranjeno je korisiti mikrovalnu, teflonsko i aluminijumsko posuđe, korisititi samo poreculnsko, nerđajući čelik, vatrostalno staklo i sl.
Ovaj spisak nekih od dozvoljenih i zabranjenih stavki za korištenje u protokolu prvenstveno se odnosi na oboljele od raka ali je vrlo koristan vodič i za zdrave ljude u prevenciji raka i drugih teških bolesti.

U ovom tekstu zbog obima nismo u stanju ići u detaljnije načine i korištenje hrane, ali na mnogim stranicama i forumima na internetu možete pronaći mnoštvo uputa i knjiga kako i šta koristiti.

Mnogobrojni su pacijenti na svim kontinentima koji tvrde da su se izliječili i izvršili regresiju raka i drugih teških oboljenja koristeći protokol Dr Budwig. Također možete pronaći i mnogobrojne forume na internet u kojima hiljade pacijenata na ličnim primjerima iznosi detalje primjene i uspjeha ovoga protokola. Kako su svi predloženi sastojci vrlo zdravi i potpuno neškodljivi toplo preporučujemo svim zainteresovanim da informišu o detaljima i eventualnoj primjene protokol ove njemačke doktorice biohemije koja je umrla 2003. Godine u svojoj 96. godini starosti.

Molimo podijelite ovaj post kako bi što više ljudi saznalo i eventualno primjenilo protokol Dr Budwig.

Izvor: zdravljebezdoktora.com

Bosanka svima dijeli recept koji joj je pomogao u liječenju raka!



Čitateljka jednog regionalnog portala javila se iz BiH u želji da čudotvorni recept koji joj je pomogao u liječenju raka podijeli sa što većim brojem ljudi.



Recept je na bazi đumbira i meda, a njoj je bez bolova, kroz par dana, pomogao da se vrati u život. Žena je imala karcinom endokrinih žlezda, a na aparatima je bila 20-ak dana. Uspjela je da se izliječi bez operacije i hemoterapija pa sada, kako tvrdi, ‘puca’ od zdravlja.

Za preparat su potrebna dva veća korjena đumbira koja se očiste i izribaju na najsitnije uz pomoć električne sjeckalice. Zatim se tako usitnjen đumbir miješa s pola kilograma meda, ali imajte na umu da med mora biti domaći.



Tako spravljenu smjesu sipajte u teglice i konzumirajte po kašiku tri do četiri puta na dan. Važno je koristiti plastičnu, drvenu ili keramičku kašiku. Metalna je strogo zabranjena. Prve efekte osjetićete posle dva-tri dana, a preparat, prema rečima čitateljke, diže iz mrtvih.

Izvor: kurir-info.rs

Ako SEDAM DANA jedete češnjak i med na prazan želudac vaše tijelo će izgledati OVAKO!



Češnjak je najbolje konzumirati sirov jer je njegov aktivni sastojak – alicin koji gubi svoja svojstva ako se termički obrađuje.



Češnjak je jedan od najčešće korištenih sastojaka u gotovo svakoj kuhinji širom svijeta. Popularan je jer ima izvrstan okus, daje okus svakom jelu, a povrh svega toga koristan je i za zdravlje.

Sirovi češnjak može vam pomoći kod puno medicinskih stanja, a čak ga i liječnici preporučuju. Može vam pomoći sniziti visoki krvni tlak i kolesterol, spriječiti koronarne bolesti srca i srčanog udara. A vrlo je koristan u smanjenju ateroskleroze.

Samo jedan češanj češnjaka može vam pomoći u svakodnevnim zdravstvenim problemima kao što su peludna groznica, proljev, prehlada, gripa, ugriz buba i gljivičnih infekcija. Češnjak može vam pomoći smanjiti i simptome osteoartritisa, dijabetes i povećanu prostate. Izvrstan je za pojačanje imunološkog sustava, a pomaže i pri detoksikaciji tijela.

Kako koristiti češnjak?

Češnjak je najbolje konzumirati sirov jer je njegov aktivni sastojak – alicin koji gubi svoja svojstva ako se termički obrađuje. Naime, morate smrviti češnjak i narezati ga što sitnije te ostaviti ga na stranu 15 minuta prije nego što ćete ga jesti. Najbolje je jesti češnjak na prazan želudac, jer tako tijelo lakše apsorbira hranjive tvari.

Sirovi češnjak i med

Uzmite 2-3 češnja češnjaka i pomiješajte ih s jednom žlicom meda. Konzumirajte ovu smjesu svaki dan. Nakon nekoliko dana primijetit ćete kako ćete se osjećati energičnije i koliko ćete zdraviji biti.



Sirup od češnjaka protiv gripe

Ako je vaša koža osjetljiva, možda je najbolje da nosite rukavice kada pripremite ovaj tonik. Pobrinite se da ne dodirujete oči rukama kojima dirate ovaj tonik jer ih možete iziritirati prirodni uljima češnjaka.

Sastojci:

– ½ sjeckanog crvenog luk
– 5 češnja češnjaka (sjeckani)
– 2 crvene čili paprike (sjeckani)
– 1 žlica sjeckanog đumbira
– 1 iscijeđen sok od jednog cijelog limuna
– jabučni ocat

Kako ga pripremiti?

Trebat će vam staklenka srednje veličine (350ml-500ml). Dodajte u nju nasjeckani luk, a zatim češnjak. Zatim dodajte čili paprike sa sjemenkama i stavite đumbir na vrhu. U smjesu dodajte iscijeđeni sok od limuna i na kraju ulijte sve u jabučni ocat.

Pobrinite se da imate barem centimetar praznog prostora na vrhu. Zatvorite poklopac čvrsto i pohranite lijek na hladnom i tamnom mjestu. Tonik možete početi konzumirati već slijedeći dan. Ova smjesa je odličan borac protiv gripe, prehlade i upale grla, piše Family Health Freedom Network.

Izvor: dnevno/fhfn.org

DOMAĆI UŠTIPCI DOK TREPNETE GOTOVI SU



Sastojci
1 jaje
200 gr brasna
1/2 kesice praska za pecivo
so


 
oko 1,5 dl jogurta
ulje za przenje

Priprema
1.
Umutiti jaje sa jogurtom, posoliti i dodati brasno i prasak za pecivo.
2
Masa treba da izgleda ovako
3.
Ulje zagrejati i onda odmah smanjiti temperaturu da se ustipci ne bi suvise brzo ispekli i unutra ostali nepeceni.
4.


 
Dakle pecite ih na laganoj vatri dok ne porumene.
5.
Vadite ih kafenom kasicicom koju svaki put umocite u ulje u kojem pecete ustipke.
6.
Posluzite uz sir i ajvar.
Posluživanje
Ovi su jaako mekani, a ako volite hrskave zamesite ih mlekom umesto jogurtom.Tako radi moja mama.

NAPRAVITE SAVRŠEN RUČAK ZA MANJE OD POLA SATA...VAŠI UKUĆANI ĆE BITI POSEBNO ZADOVALJNI



Ukusno i kremasto. Savršen ručak uz bilo koji prilog.
Sastojci
500 gr pilećih prsa
250 gr šampinjona


  150 ml milerama
100 gr gauda sira
3 jaja
1 čehna bijelog luka

Način pripreme
Piletinu izrežite na kockice, posolite i pobiberite.
Popržite u tavi sa maslinovim uljem pa dodajte gljive izrezane na kriške.
Posolite, pobiberite i dodajte sitno sjeckani bijeli luk.


  Poredajte u tepsiju pa prelijte mješavinom jaja i milerama.
Pospite rendanom gaudom i pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 20 minuta.

AJVAR! RECEPTURA JEDNOG STAROG MEKDONCA! I ZAISTA NISAM BOLJI JELA!


SASTOJCI
5kg crvene rog paprike
2kg patliđana
1 glavica češnjaka



0.75l ulja
4kom ljutih feferona
sol, papar

PRIPREMA
1.
Cijele paprike oprati i u potpunosti osušiti (jako bitno) pa ih ispeći sa svih strana u pećnici na 220C, ako pećnica ima opciju puhanja vrućeg zraka bit će brže i paprike će se lakše guliti kasnije. Paprike su pečene kad lagano potamne na pojedinim mjestima i vidi se da se kožica odvaja.
2.
Kad su paprike pečene najbolje ih je staviti u najlonsku vrećicu i ostavit ih da se pare jedno 15-20min jer će se lakše guliti
3.
Oguliti papriku i odstraniti koštice i staviti da se ocijedi
4.
Cijele patliđane također ispeći u pećnici i kad se malo ohlade oguliti
5.Samljeti ocijeđenu papriku, patliđane, češnjak, feferone
6.



Staviti u prikladan lonac 2/3 ulja i samljevenu masu, papar i sol po želji
7.
Kuhati na laganoj vatri oko 2h uz konstantno mješanje
8.
Negdje na pola kuhanja dodati ostatak ulja po potrebi dosoliti i popapriti
9.
Ajvar je gotov kada masa postane kompaktnija tj. kad ishlapi tekućina pa ostaje čvrst i vidljiv trag prilikom mješanja
10.
Flašice prethodno oprati, osušiti te sterilizirati u pećnici 30min na 100C
11.
Prilikom punjenja staviti nožić, vilicu ili sl. u teglicu (da ne pukne) te puniti vrućom masom pazeći da ne ostane zraka negdje
12.
Vratiti teglice u pećnicu na 20min da se zapeče površinski sloj (paziti da ajvar ne počne kipiti iz teglica)
13.
Izvaditi sve van, u lončiću zagrijati ulje i žličicom staviti u teglice da prekrije površinu (tako da zrak kasnije ne može doći do smjese)
14.
Sve dobro zatvoriti metalnim poklopcima pa staviti u isključenu ali prethodno zagrijanu pećnicu na 150C da se lagano hladi preko noći
15.
u slučaju da se stavlja celofan (ne preporučam) ovaj zadnji korak preskočiti

Posluživanje
Spominjem svako malo u receptu korake na koje treba obratiti da se kasnije lakše oguli paprika jer je to po meni najgori i najdosadniji dio posla (uz naravno 2h stajanja uz šparet i mješanja mase koja eruptira na sve strane čim se malo stane). Još jedan mali info: glavna ljutina feferona je u gornjem dijelu i u košticama pa odluku dal će te odstraniti koštice donesite ovisno koliko ljut ajvar želite. btw. 4 feferona (cijela) je čak podnošljivo i za moju bolju polovicu koja inače ne voli ljuto. Ajvar je ljuči dok se kuha i dok je vruć nego kad se ohladi i odstoji pa računajte ako vam je taman ljut kad se kuha da će sigurno biti preblag kasnije.

OVAJ RECEPT ZA TIKVICE NISTE PROBALI A TREBALI BI BUDU NAJBRŽE GOTOVE A TAKO SU SOČNE I KREMASTE


Nema šta ne može od tikvica da se napravi - predjela, čorbice, glavna jela i prilozi, čak i kolači!  Pred vama je jednostavan recept za još jednostavnije predjelo (ili lagani ručak).
Sastojci
4 cukini (zucchini) tikvice
1/2 šolje struganog parmezana (ili neki drugi tvrdi sir)
1/2 kašičice sušenog timijana
1/2 kašičice sušenog origana



1/2 kašičice sušenog bosiljka
1/4 kašičice belog luka u prahu
po ukusu so i biber
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike sitno seckanog svežeg peršuna (može i ne mora)

Priprema
1.
Uključiti rernu na 200°C.
U činijici pomešati parmezan i sve začine osim peršuna.
2.
Tikvice raseći na četiri dela po dužini. Poređati ih u pleh na koji smo stavili pek papir.
3.



Poprskati tikvice uljem (ja sam prstom razmazala ulje), pa posuti mešavinom sira i začina.
  4.
Peći petnaestak minuta dok ne omekšaju, onda uključiti gril i peći još 2-3 minuta, odnosno dok tikvice ne postanu hrskave i zlatno-smeđe.
Posuti peršunom (ja nisam) i servirati.
Posluživanje
Pravila sam ovo (pred)jelo od 2 tikvice, a sa punom merom tvrdog sira, bilo ga je za pola šolje. Mislim da sam preterala sa sirom jer su ostale gomlice na vrhu. To uopšte nije smetalo da ukus bude fantastičan, samo nije baš na oko najlepše. Biće bolje drugi put...

petak, 5. kolovoza 2016.

UPUTSTVO: Napravite tinkturu života!



U stalnoj potrazi za zdravljem i prirodnim lijekovima preporučujemo vam sjajnu tinkturu života. Tako smo je nazvali jer djeluje na najvitalnije sisteme čovjeka i to prije svega na krvotok, prevenciju moždanog i srčanog udara, povišene masnoće i zakrčenja krvnih sudova te posebno u prevenciji raka.




Recept za tinkturu smo pronašli kako u našim tako i u zapadnim izvorima. Postoji zapis osnove ovog lijeka u UNESCO-voj ekspedici koja je1971. godine pronašala u ruševinama drevnog tibetanskog manastira recept za tinkturu bijelog luka u kombinaciji sa jakom alkoholnom bazom. Ovaj recept nadopunjen je još jednom super zdravom antikancerogenom biljkom čije blagodeti su također nemjerljive, ljutom- chili papričicom. Kombinacija ove dvije biljke stvorila je ovaj super lijek.

Redovnom upotrebom tinkture vratit ćete izgubljenu energiju prije svega kroz odličnu cirkulaciju koju će napraviti u vašem tijelu pročišćavajući potpuno vaš krvožilni sistem.

Na žalost, primjetili smo da mnogo ljudi pri pomenu bijelog luka, uz svo uvažavanje njegove ljekovitosti, odmah odbacuje mogućnost upotrebe iz razloga neprijatnog mirisa. Mi razumijemo taj opravdani problem i zato tragamo za riješenjima koja će pomiriti ovu najljekovitiju biljku sa neutralisanjem njenog mirisa. Tinktura života od bijelog luka dat će vam mega koncentraciju njegovih ljekovitih svojstava uz neutralisan miris na potpuno prirodan način. Tinkturu možete lako sami napraviti a vjerujte nam na riječ ako je budete redovno upotrebljavali osjetićete zaiste ogromne blagodeti njenog djelovanja.

Potrebni sastojci i priprema:

Bijeli luk 300 grama
Ljute papričice 3-4 komada
Medicinski alkohol ili čista vodka 3 dcl (alternativno jabukovo sirće)
Potražite naš domaći organski bijeli luk a nikako kineski koji je preplavio tržište. Bijeli luk ogulite najbolje u gumenim rukavicama jer se radi o većoj količini kako vam ne bi ostao njegov jak miris na rukama. Bijeli luk isjeckajte i izgnječite putem rezača ili drvenog tučka tako da dobijete kašastu masu. Ljute papričice isjecite na što sitnije komadiće i izgnječite također na isti način. Ove dvije smjese pomješajte skupa u većoj staklenoj tegli ili flaši i prelijte sa alkoholom ili vodkom. Ako nemate medicinski alkohol preporučujemo čistu vodku bez primjesa jer ima najslabiji miris u odnosu na ostala alkoholna pića. Ako ne konzumirate alkohol čak ni u medicinske svrhe u ovoj mikro dozi onda možete koristiti čisto prirodno jabukovo sirće u istom omjeru. Dobijenu mješavinu zatvorite, dobro izmućkajte i ostavite na hladno i tamno mjesto daleko od sunca . Smjesa treba da odstoji najmanje 2 sedmice uz svakodnevno povremeno mućkanje (Ako koristite sirće umjesto alkohola onda tinktura mora stajati najmanje 3 sedmice). Nakon isteka ovog perioda smjesu dobro procjedite putem gaze ili guste cjediljke ali tako da dobro izgnječite sav sok iz kašastog dijela jer su tu najbolji sastojci.





Dobijenu tinkturu naspite u tamnu flašice koja imaj mogućnost dozirnja na kapi (sa pipetom). Ovako napravljena tinktura nije kvarljiva , alkohol će ekstaktovati u sok sve korisne sastojke bijelog luka i papričica a prilično će neutralisati miris bijelog luka što je važna činjenica.

Tinktura se koristi svaki dan i to mjerena u malim kapima a po posebnoj dozi koju vam donosimo u tabeli:
BROJ KAPIBROJ KAPIBROJ KAPI
DANDORUČAKRUČAKVEČERA
1
1
2
3
2
4
5
6
3
7
8
9
4
10
11
12
5
13
14
15
6
15
14
13
7
12
11
10
8
9
8
7
9
6
5
4
10
3
2
1
11
25
25
25
DOK SE NE
25
25
25
  POTROŠI
Tinktura se pije u toku ili nakon jela i to isključivo razmućena u maloj šolji mlakog mlijeka (0,05l) 
a možete korisiti i jogurt. Mlijeko ili jogurt pomažu lakšoj konzumaciji i dodatnom neutralisanju mirisa bijelog luka.

Tinktura se pije dok se ova mjera ne potroši, nakon čega se postupak ne ponavlja jer je ova doza dovoljna. Pauza do sljedeće upotrebe je minimalno 2 godine. Tinktura će imati jak, ljut ukus bijelog luka ali radi se o kapima razblaženim u mlijeku pa ne bi trebalo da vam predstvalja veliki problem.

OPREZ: Bijeli luk može uticati na vaš krvni pritisak, te osobe koje imaju problema sa niskim pritiskom moraju obratiti pažnju prilikom korištenja. Ukoliko zaključite da vam je ovakvo doziranje izaziva probleme možete prilagoditi dozu sebi i to tako da nakon što prođete šemu 1-15 i 15-1 kapi uzimate jednake dnevne dozu od 10, ili 15 kapi kako vam vaš organizam pokaže kao podnošljivo. Ipak ovo su ekstremni slučajevi i većina ljudi će jako dobro podnijeti predloženo doziranje. Korištenjem tinkture osjećat ćete se sve bolje i bolje a možete imati povremene osjećaje vrućine, znojenja, pospanosti itd što je posljedica djelovanja ovog prirodnog super lijeka na vašu cirkulaciju. Nebrojene su koristi ovog eliksira i kreću se od pozitivnog uticaja na jetru, pamćenje, regulsanje masnoća, eliminaciju parazita u probavi i crijevima pa sve do jakog antikanerogenog djelovanja. Posebno ističemo da je korištenje ovog prirodnog lijeka dobro kod prevencije infarkta i moždanog udara kako kod osoba koje su ih preživjele tako i kod onih koji nastoje da ih preveniraju. Vaše krvne žile al i mnogobrojni paraziti i bakterije biće potpuno očišćeni.

Molimo podijelite ovaj recept sa prijateljima i svojim najbližima…

Izvor: ZdravljeBEZdoktora

MAGIČNA MJEŠAVINA AKADEMIKA FILATOVA: Poboljšajte i ojačajte svoj vid!



Ovo je recept moje tetke, koja je sa vidom imala velike probleme. Kada se liječila 60-ih godina na klinici očnih bolesti u Odesi (Ukrajina), imala je sreću da upozna čuvenog akademika Filatova, koji joj je tokom liječenja preporučio i recept alternativne medicine za poboljšanje i ojačanje vida koji ona poslije koristila stalno i sa velikim uspjehom.



Napravite mješavinu od:

– 100 gr soka aloe (aloja arborescens)
– 500 gr izdrobljenih jezgra oraha
– 300 gr meda
– sok od 3-4 limuna

Ova mješavina za bolji vid uzima se tri puta dnevno 30 minuta prije jela po 1 supenu kašiku. Konzumira se stalno dok ne dođe do poboljšanja vida. Inače, ovaj recept ne samo sto „zaoštrava“ vid, nego i u principu jača cijeli organizam kao i Vitaminska bomba.

Bitno je: biljka (aloe) ne smije da bude mlađa od 2-3 godine.



Sijecite veće donje i srednje listove, ostavljajući netaknut vrh biljke i gornjih 3-4 lista. Isperite ohlađenom prokuhanom vodom, uklonite šiljke sa listova i isjecite listove na sitne komadiće. Istrljajte i iscjedite sok kroz duplu gazu ili kroz sokovnik.

Akademik Filatov preporučivao je oprane listove ne sjeći odmah, nego ostaviti na tanjir i držati u frižideru 10-12 dana. U ovim uslovima u čelijama aloe formiraju se supstance poznate kao „biogeni stimulatori“, koje „bude“ aktivnost čelija aloe. Nakon toga, listove ponovo operite i slijedite gore navedeni postupak. Od takvih listova možete pripremiti biostimulativni sok aloe.

I na kraju, treba da znate da je sok aloe kontraindikovan kod akutnih bolesti bubrega, gastrointestinalnog trakta, posljednjeg trimestra trudnoće, kod upalnih procesa ženskih polnih organa, kod bolesti kardiovaskularnog sistema u fazi dekompenzacije, tuberkuloze i hemoroida.

Izvor: uspesnazena.com

NE TROŠITE NOVAC NA LIJEKOVE ZA VISOKI KRVNI TLAK I KOLESTEROL! Isprobajte ovaj stari prirodni recept



Zahvaljujući ovom receptu smanjit će vam se krvni tlak, ali i visoki kolesterol. Sve što trebate učiniti jest da koristite ovaj lijek kroz sedam dana dana i rezultati će vas zaprepastiti.



Nedavna studija objavljena u časopisu ‘Cancer Causes and Control’ ustanovila je kako među američkim Amišima gotovo uopće nema slučajeva raka ii da su oni najzdraviji ljudi u Americi.

Osim što jedu zdravo i prirodno, Amiši ne puše, ne piju, puno fizički rade, ali i sami uzgajaju svoju hranu primjenjujući organske metode uzgoja čime dobivaju zdravo voće i povrće, mliječne proizvode i meso. Donosimo recept koji koriste Amiši i koji može izliječiti razne bolesti, ali i pojačati imunološki sustav.

Zahvaljujući ovom receptu smanjit će vam se krvni tlak, ali i visoki kolesterol. Sve što trebate učiniti jest da koristite ovaj lijek kroz sedam dana dana i rezultati će vas zaprepastiti.

Najbolja stvar kod ovog lijeka jest što je vrlo jednostavan i lagan za napraviti, a namirnice koje vam trebaju za njega su lako dostupne, piše naturalandheathyworld.com

Lijek za hipertenziju i visoki kolesterol:



Sastojci:

– Komad naribanog đumbira
– češanj češnjaka (ribani)
– žlica jabučnog octa
– žličica meda
– žlica soka od limuna

Stavite sve sastojke u blenderu i miješajte ih 30 sekundi pri velikoj brzini. Zatim procijedite tekuću smjesu i rashladite tijekom 5 dana.

Kako ga koristiti:

Preporučuje se konzumirati žlica ove smjese prije doručka ujutro i žlica prije večere. Ne preporuča se konzumacija više od tri puta na dan. Bit ćete zaprepašteni rezultatima. Krvni tlak i kolesterol će se smanjiti, a bit ćete svježi i puni energije.

Izvor: dnevno/naturalandhealthyworld

(VIDEO) ZATO UMIREMO OD RAKA: liječnici koji su pronašli OVO u cjepivima pronađeni su mrtvi!



Postaje očito da su svi holistički liječnici koji su svi ubijeni saznali putem svojih istraživanja da se enzimski protein namjerno dodaje u cjepiva te da se putem dijeli čitavoj populaciji.



To bi značilo da nam je svima ubrizgan enzim za smanjenje imuniteta, kojeg proizvode stanice raka i virusa, a samo će jedinka (čovjek) s najboljim genima preživjeti!

Nagalase- protein je dobiven od stanica raka, enzim koji zaustavlja vitamin D od vezanja na GC protein i time sprječava vitamin D u svom djelovanju, borbi protiv raka.

Nagalase ENZIM je protein koju imaju sve stanica raka i virusa (HIV, hepatitis B, hepatitis C, gripe, herpesa, Epstein-Barrov virus, i drugi). Njegova uloga je blokirati djelovanje vitamina D, čime se urušava imunološki sustav.

Istaknuti istraživač autizma i protivnik cjepiva sredinom ove godine pronađen je kako pluta mrtav u rijeci u Sjevernoj Karolini a njegovo ubojstvo učinjeno je pod sumnjivim okolnostima.

On je kao i mnogi drugi istraživači poput Dr. Nicholas Gonzaleza, koji također ubijen otkrio i dokazao, da je ‘Naglasa’ nedvosmisleno ulazi u naša tijelo tijekom cijepljenja. Zanimljivo, ovaj protein je također pronađen u vrlo visokim koncentracijama kod autistične djece.



U posljednjih nekoliko mjeseci svog života, dr. Bradstreet postao je zainteresiran za Nagalase koji on opisuje kao enzim u produkciji stanica raka i virusa koji čovjeku uništava sposobnost da se bori protiv raka.

Obitelj dr. Bradstreeta upozoravala je javnost da je ovaj liječnik, koji je na stotine djece izliječio od autizma, ubijen jer se fokusirao na istraživanje o cjepivima i ovog proteina unutar cjepiva. Međutim, to su svi zataškali.


No, stavljanje ‘virusa raka’ u cjepiva nije ništa novo. U nastavku poslušajte znanstvenika koji priznaje da se to činilo:
O čemu se radi? O depopulaciji. Čitavoj populaciji ubrizgaju otrov, a samo najjači opstaju, odnosno oni čiji se organizam može s tim boriti. Širite dalje, jer čini se kako se liječnici ubijaju zbog istine!
Izvor: dnevno

BOSANSKE HURMAŠICE...TRADICIONALNI RECEPT KOJI SE ČUVA OD ZABORAVA



E napravih i ja hurmasice…Uvijek sam imala strah da mi nece biti mehke i prhke u ustima…Al sam uspjela…
Sastojci
hurmasice
2 jaja
2 fildzana ulja
2 fildzana secera
2 fildzana kokosa
3 kasike masla


  p za p prasak za pecivo
po potebi brasna
agda
9 fildzana secera
11 fildzana vode
1 kom limuna

Priprema
1.
Jaja umutiti pjenasto pa dodati sve sastojke po redu gore navedenom…I na kraju dodavati brasna toliko da tijesto ne bude ni tvrdo ni mehko…
2.


  Pa peci hurmasice i zalizi agdom…
3.
Ali JOS VRUCE HURMASICE ZALITI MLAKOM AGDOM..da bi bile mehke i prhke…
4.
Bujrum

ZNAM DA IMA STOTINU RECEPATA ZA MUFFINE, ALI OVO SU NAJSOČNIJI KOJE SAM IKADA PROBALA.



SASTOJCI
90 gr brašna
250 gr putera



200 gr čokolade za kuhanje
140 gr šećera
1 vanilin šećer
4 jaja

PRIPREMA
Puter otopite sa čokoladom na laganoj vatri.



Jaja umutite sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte prosijano brašno i otopljenu čokoladu sa puterom.
Uspite u kalupe za muffine i pecite u rerni zagrijanoj na 250 stepeni 5 do 10 minuta.