1
petak, 19. veljače 2016.
AKO GA NAPRAVITE PO OVOM RECEPTU, SVI ĆE LUDJETI ZA VAŠIM KROMPIROM. IDE KAO PRILOG UZ SVAKO JELO…
Sastojci
1-2 kg mladi krompirica
so biber i vegeta
malo ulja
2 kasike putera(margarina)
susama po zelji
malo suhog persuna (moze i bez njega)
Priprema
1.
Krompir skuhajte zajedno sa kozicom (pazite da se neprekuha).
Maknite sa peci,ocjedite I dodajte hladnu vodu da se prije ohladi.
Ogulite krompir I stavljajte u vatrostalnu posudu u koju ste stavili puter I ulje.
Dodajte zacine I susam.
Promjesajte I pecite na 250C dok krompir nedobije boju.
Povremeno izvadite I prebacite ga u tepsiju.
Na kraju pospite persunom,ponovo prebacite ili izmjesajte lagano.
Prohladite I posluzite se :)
Izvor: www.coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar