1

nedjelja, 14. veljače 2016.

ČOKOLADNE BEČKE KOCKE ZAŠTO NE



Mrak! Za mene je ovo najbolji čokoladni kolač!
Sastojci
    Za biskvit
    150g čokolade za kuhanje ili
    3 žlice kakaa
    4 jaja
    100 g šećera
    200 g maslaca ili margarina

1/2 praška za pecivo
    2 velike žlice oštrog brašna
    150 g mljevenih prženih lješnjaka
    Za preljev
    400 g čokolade za kuhanje
    500 ml slatkog vrhnja

Priprema
    1.
    Od bjelanjaka napraviti snjeg.
    U posebnoj posudi mješati žumanjke i šećer, zatim dodati maslac sobne temperature ili ga u mikrovalnoj malo zagrijte da bude kremast.
    Otopite čokoladu i dodajte u smjesu, ja uvijek dam kakao,  zatim brašno, mljevene lješnjake i prašak za pecivo. Sve dobro izmješajte pa dodajte snjeg od bjelanjaka i lagano izmješajte sve sastojke.

 Ja pečem u okruglom za tortu fi26 koji namažem samo dno maslacem i obilno pospem brašnom, a stranice ne mažem da se biskvit zaljepi u toku pečenja.  Ili u tepsiji  cca 20*32 cm
    Peči u prethodno zagrijanoj pećnici 180 stupnjeva oko 20 minuta.
    2.
    Dok se peče kolač napravimo preljev. Izlomiti čokoladu u vrhnje i lagano zagrijavamo dok se sva čokolada ne otopi.
    Ostaviti da se malo prohladi prije nego preljev ljevate po biskvitu.
    3.
    Pečeni kolač preliti sa 1 dl vode i tako vruč preliti preljevom od vrhnja i čokolade. Kalup malo protrest, lagano da mjehurići nestanu i ostaviti da se potpuno ohladi, najbolje preko noći.
izvor:http://receptizabrzaijednostavnajela1.blogspot.ba/

Nema komentara:

Objavi komentar