1

ponedjeljak, 29. veljače 2016.

Glazirani scones sa brusnicama i narancom

Sastojci:

  • Tijesto
  • 240 g brasna
  • 2,1/2 zlicice praska za pecivo
  • 1/2 zlicice soli
  • naranca ( korica )
  • 120 g vrlo hladnog maslaca
  • 120 ml slatkog vrhnja
  • jaje
  • 100 g secera
  • vanilija
  • 120 g brusnica ( svijezih ili zaledjenih )
  • Dorada
  • 2 zlice slatkog vrhnja za premazivanje
  • 2 zlice krupnog kristal secera za posipanje

Priprema

  1. 1.
    U zdjelu za mijesamje uspi brasno , pa dodaj prasak za pecivo , sol i koricu od narance , sve dobro promijesaj . Smjesi sa brasnom dodaj narezani maslac i utrljaj ga u brasno dok ne dobijes malene komadice maslaca velicine zrna graska . U posebnoj zdjelici izmijesaj vrhnje , jaje , secer i vaniliju , te dodaj mjesavini brasna i spatulom umijesi neuredno vlazno tijesto . Na kraju spatulom umijesaj brusnice .
  2. 2.
    Dobiveno tijesto prebaci na pobrasnjenu plohu i formiraj tijesto u disk promjera 22-25 cm . Ostrim nozem narezi tijesto na osam dijelova . Cijelu povrsinu tijesta premazi sa vrhnjem i pospi sa kristal secerom . Prebaci scones na pleh oblozen papirom za pecenje ali ostavljajuci razmak izmedju scones .
  3. 3.
    Peci scones u zagrijanoj pecnici na 200 stupnjeva 18-20 min . U medjuvremenu napravi glazuru tako sto ces pomijesati secer u prahu sa sokom od narance , smjesa treba biti gusta kao med . Ostavi sa strane do upotrebe .
  4. 4.
    Pecene scones prebaci na resetku za hladjenje i potpuno ohladi . Hladne scones isaraj pripremljenom glazurom . Pusti neka se glazura stisne . Najbolji su sa salicom caja .
Izvor: Coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar