1

ponedjeljak, 29. veljače 2016.

Grilijaš štangle




Sastojci:Količina:
•žumanca 10 komada
•šećer 700g
•seckani orasi 350g
•suvo grožđe 50g
•margarin 300g
•velika oblanda 2 lista

Uputstvo za pripremu:

  • 400g šećera otopiti u suvoj šerpi na laganoj vatri. Potrebno je mešati, da se ne stvore grudvice. Kada je sav šećer karamelizovan, izliti ga u nauljen pleh i ostaviti da se ohladi i stegne. Potom ga istucati na sitne deliće. Žumanaca i 300 gr šećera mutiti na pari dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre, prohladiti, pa umešati margarin, sve sjediniti. Na kraju, u ohlađen krem dodati seckane orah, seckano suvo gražđe i istucani karamel šećer. Ovim filom filovati oblande, koje treba dobro pritisnuti i ostaviti na hladnom preko noći da se stegne. Sutradan seći na štanglice i služiti. *** Umesto suvog grožđa može se staviti još 50g oraha. Suvo grožđe joj daje specifičan ukus.
Izvor:zena.blic.rs

Nema komentara:

Objavi komentar