![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg8i4ziTj75J5De5iAlS_zYNEmiwc7BcXFAijO6Wv0zyVlPDt6AGkMnEfvsSMZYEKZpCWZkc6DDEx9o3JJJ8B8Lge6Hk8hWYvOBSHKnfxVA2QKb1aXZVmbIqe4PEIKASdwJwPwkq2cV_vU/s640/dc13e1bd96a39ea36f7d578ed22073a6_view_l.jpg)
Sastojci
1 kg brašnastog krumpira
50 g maslaca
150 g griza
100 g brašna
1 jaje
1 žlica soli
mrvice za valjanje
Priprema
1.
Skuhati krumpir kao za pire. Propasirati ga, dodati maslac i ohladiti.
2.
U hladno dodati sve sastojke i zamijesiti.
3.
Valjati na mrvicama duguljasto i rezati kao za njoke - otprilike 5- 6 cm dužine i promjera do 2 cm (malo će se još napuhati pri pečenju). Tijesto je podatno i lako se valja. Kad odrežete još malo oblikujte svaki kroket.
4.
Peći u dubokom ulju. Poslužiti sa nekim finim umakom.
5.
Od ove količine dobije se oko 80 -90 kroketa.
Posluživanje
Kroketi se mogu napraviti ranije i zalediti.
Nema komentara:
Objavi komentar