SASTOJCI
3 veća jaja
jedna i po čaša šećera
1 vanil šećer
1/2 čaše ulja
2 čaše brašna
1/2 praška za pecivo
1 jogurt (od 2 dl)
Za fil:
20 dkg čokolade za kuvanje
1 i po dcl mleka
1 kesica vanil šećera
2 -3 kašičice šećera u prahu
1 kesica kokosa
5 dkg maslaca
U dve činije odvojite belance od žumanceta pa penasto umutite prvo žumance, šećer i vaniln šećer. Kada umutite dodajte u smesu umućeno belance. Zatim dodajte ulje, prosejano brašno i pola kesice praška za pecivo.
Mutite dok se smesa ne sjedini zatim dodajte jogurt i mutite još malo.
Smesu izlijte na pleh i pecite na 180 stepeni dok se biskvit ispeče.
Za preliv, čokoladu otopiti na pari, dodati vanil šećer, šećer u prahu, maslac i mleko. To sve dobro mešati na pari dok se ne pretvori u jednoličnu masu.
Gotovi, ohlađeni biskvit iseći na kocke. Svaku umočiti u smesu od čokolade,pa u kokos, ostaviti da se dobro ohladi.
Izvor: stil.kurir.rs
Nema komentara:
Objavi komentar