1

ponedjeljak, 29. veljače 2016.

Mousse au Chocolat’ torta, sa kruškama

Sastojci
za biskvit:

3 žumanca
3 kaš. vrele vode
80 g šećera u prahu
1 Bourbon vanilin-šećer
3 belanca
50 g brašna
50 g gustina
malo praška za pecivo
za nadev:
1 konz. kompota od krušaka
1 preliv za torte
250 ml soka od krušaka
… šećer po ukusu
malo limunovog soka
za ‘Mousse’:
250 g gorke čokolade
4 žumanca
60 g šećera u prahu
1 čašica ruma
250 ml slatke pavalke
4 belanca
2-3 kremfixa
za dekoraciju:
50 g ribane mlečne čokolade
… čokoladni dekor ornamenti, Schwartau


Priprema
1.
Penasto ulupati žumanca sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati čvrst sneg od belanaca i brašno izmešato sa gustinom i praškom za pecivo. Masu staviti u formu vel. 26cm, i peći na 180*C, oko 20 minuta.
2.
Narezati kruške. Skuvati preliv za torte sa sokom po uputstvu sa pakovanja. Kruške poređati po biskvitu i preliti želeom. Ostaviti da se hladi.
3.
Za to vreme otopiti čokoladu. Žumanca izlupati sa šećerom u prahu i rumom. Dodati čokoladu jako mešajući. Zatim umešati *čvrsto* ulupanu pavlaku i *čvrst* sneg od belanaca. Umešati i kremfix.
4.
Krem naneti preko krušaka i ostaviti da se dobro stegne oko 4 sata. Posuti čokoladom i ukrasiti.


Izvor: coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar