1

utorak, 16. veljače 2016.

Rum Kuglice



Sastojci
170 g. Puter
170 g. Cokolada (60% kakao)
3 kom. Jaja
110 g. Smedji secer
1 kesica Vanilin secer
1/2 kasicice So
100 g. Brasno
90 ml. Rum
Za dekorisanje:
po potrebi Kokos, Smedji secer, Kakao, Cokoladne mrvice...

Priprema
1.
Ugrejati rernu na 175 C. Pripremiti pleh za pecenje (moj je 30.5 cm x 43 cm): premazati puterom, postaviti pek papirom, ponovo premazati puterom i posuti brasnom.
2.
Otopiti puter i cokoladu na tihoj vatri, mesati povremeno.
3.
Sjediniti jaja, smedji secer, vanilin secer i so u vecoj posudi. Dodati cokoladnu smesu a potom i brasno. Dobro sjediniti penjacom. Usuti smesu u pripremljen pleh i ravnomerno rasporediti. Peci oko 10 minuta u zavisnosti od rerne. Potpuno ohladiti.
4.
Izlomiti brownies u male komade i samleti u food procesoru (ili sjediniti mikserom). Dodati rum i mutiti dok se smesa ne sjedini.
5.
Oblikovati u loptice (ja koristim malu kasiku za sladoled da bi sve loptice bile podjednake) i uvaljati u kokos, secer, cokoladne mrvice, ili kakao. Dobro ohladiti, najmanje 2 sata. Od ove mere dobije se oko 35 loptica, precnika oko 2.5 cm.
izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar