![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhTgp9kIAC7BBbaGY4xY1CVpjzNBUNTA03zmt-Vnz_HZZwhPDPFwp8jPKsHF-C9KjpFvxuNo3WpoKB96EA-Ve8Ea2jGKmqhbuDgnTt4VfKvEu50mgeNGzEVcKDfI1xQ419aRxT21EKH0UY/s640/torta-noblica-5fcb1b8f72a8983780ef86a19cf213dc_header.jpg)
Sastojci
2 kutije noblica (ili moto keksića)
2 dl soka od narandže
4 dl kisele pavlake 20%mm
3 kašike šećera u prahu
za fil
1 l mlijeka
5 pudinga od vanilije
200 g šećera
500 g margarina
150 g čokolade za kuvanje
5 dl vrhnja za šlag
Priprema
1.
U malo hladnog mlijeka razmutiti puding. Ostatak mlijeka i šećer staviti da prokuva pa sipati puding i miješati da se zgusne.
Kad se puding ohladi sjediniti sa umućenim margarinom (ja sam umutila vrhnje u šlag i 3-4 kašike sam umiješala u kremu). Čokoladu narendati na krupnoj strani rende i umiješati u kremu.(kašikom, ne mikserom )
1 kutiju noblica umakati u sok i redati na tacnu u kružnom obliku.
Izmiješati kašikom kiselu pavlaku i šećer u prahu pa 1/2 premazati preko noblica.
Staviti 1/2 fila od pudinga i poravnati.
Drugu kutiju noblica umakati u sok, poslagati preko fila pa ih premazati sa ostatkom kisele pavlake.
Staviti drugu polovinu fila od pudinga i poravnati.
Vrhnje umutiti u šlag i ukrasiti tortu.
2.
prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar