1

utorak, 8. ožujka 2016.

Socna piletina (oliti socne pilece polpete/cufte)



Sastojci
4 osobe

500 gr sjeckanog pileceg mesa (file)
3 zlice majoneze
1 jaje (i nije bas potrebno)
3 zlice ostrog brasna
2-3 protisnuta cena cesnjaka
prstohvat sjeckanog suhog chillija
soli i frisko mljevenog papra
1 zlicica nasjeckanog lisca persina
1 zlica svjezeg sira
1 zlica krupno ribanog parmesana


Priprema
1.
U zdjeli izmijesati sve sastojke te ostaviti 10-tak minuta da odstoji (ja jesam, iako u rcp kojeg sam nasla nisu trazili – takodjer, kod mene su sastojci malo prilagodjeni mojoj kuhinji).



Kupila sam meso nasjeckano na trakice/strips pa sam ih samo dodatno nasjeckala na kockice…



2.
U tavici zagrijte ulje te zlicom iz zdjele vadite smjesu i stavljate u tavu (nije potrebno formirati polpete rukama).





Przite ih s obe strane dok ne poprime lijepu zlatno smeckastu bojicu.



Servirajte uz neku salatu ili kuhano povrce, dobar tek :)



3.
Danas 22/03

Ponovljene za danasnji rucak.

Obzirom da sam pravila duplu dozu; pola smjese je islo u tavu a pola u pecnicu. Fine i socne su bile i one iz pecnice, naraFski da su one iz tave socnije da ne reCem masnije. U pecnici su bilo ravno 20 min, nije potrebno okretati hrpice.



Ja preko tjedna ne stignem bas nesto nakuhavati, pa nam nesto ovako dobro dodje uz neku salaticu kad dodjemo s pola.

Posluživanje
Original rcp nasla sam ovdje – mislim da drugi put necu stavljati jaje jer ga vec u majonezi ima.



Izvor: Coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar