1

srijeda, 6. travnja 2016.

NAJBOLJA GIBANICA KOJU SAM PROBALA NI JEDNA NIJE OVAKO UKUSNA...


Dugo sam tražila što jednostavniju gibanicu sa sirom i napokon sam uspjela pronaći recept na jednoj internet stranici koji me zaista oduševio jednostavnom pripremom ali i okusom.
 Sastojci
    500 g tankih kora
    od 350 -500 g sira
    1 čvrsti jogurt


   
1 dcl mineralne vode
    4 jaja
    ulje za premazivanje kora
    sol
Priprema
    1.
    Umutiti jaja, jogurt i kiselu vodu, malo posoliti, probajte.
    2.
    U podmazanu tepsiju staviti 1/3 kora ali svaku posebno malo poprskati vrelim uljem ili namazati kistom. Sir posolite i malo ga izmješajte možete dodati i jednu veliku žlicu kiselog vrhnja. Staviti polovinu sira na kore,zatim ponoviti postupak, ponovo kore koje prskate ili mažete, ostatak sira i na kraju kore.


   
Gibanicu isjeći u pravokutnike, i gornju koru poprskati vreljim uljem, zaliti smjesom od  jaja, jogurta i malo soli.
    Peći oko 35 minuta na 180C.

Nema komentara:

Objavi komentar