1

četvrtak, 7. travnja 2016.

NAJBOLJA IDEJA KAKO ISKORISTITI STARI KRUH...HVALA TI SEKO NA OVOJ ODLIČNOJ IDEJI



Potrebno:
1 kg starog kruha
3 dl mlijeka
3 jaja (za kajganu) + 3 jaja (za preljev)
10 kriški suhog vrata ili 10 dag mesnatog hamburgera



25 dag naribanog sira trapista
5 žlica kiselog vrhnja
vegeta, sol, papar, maslac

Priprema:
Ispeći kajganu na ulju i nasjeckanoj vratini.
Pjenjačom umutiti 3 jaja i vrhnje, začiniti po želji.
Tanko narezati kruh, ako je jako tvrd,odrezati mu koricu, pa svaku šnitu kratko umočiti u mlijeko.



Slagati jednu do druge u namašćenu vatrostalnu posudu. Povegetiti malo, pa rasporediti po tome kajganu i posipati sa malo naribanog sira.
Pokriti sa drugim redom namočenog kruha.
Sve  preliti sa smjesom od jaja i vrhnja, obilno posipati ribanim sirom i zapeći u pećnici oko 20-30 min. na 180℃.

Nema komentara:

Objavi komentar