1

petak, 20. svibnja 2016.

Ne bacajte peteljke od jagoda – puno toga leče



Kad god jedete jagode, sačuvajte sve njihove peteljke i listiće. Ostavite ih da se osuše i neka budu vaša rezerva vitamina i korisnih sastojaka za zimu

Peteljke i listići jagoda imaju više vitamina C, nego što ga ima u plodovima jagoda, a sadrže i iste mikroelemente kao plodovi.

ŠTA SVE LEČE?
Čajevi od peteljki i listića jagode, kao i same jagode jačaju nervni sistem i deluju protiv stresa, smanjuju zamor, pomažu kod depresivnih stanja, kod bolesti krvi, koriste se za poboljšanje stanja bubrega kod nefritisa. I još puno toga…



ZA PROFILAKTIKU I LEČENJE RAKA
Dr. Popov savetuje:
-Uzmite peteljke baštenske jagode, a još bolje – od šumskih jagoda. Jednu kafenu kašičicu usitnjenih peteljki prelijte čašom ključale vode. Neka čaj ostane poklopljen 20 minuta. Pijte ovaj prijatan i vrlo lekoviti napitak tri puta dnevno! To je moćno pomoćno sredstvo protiv onkoloških oboljenja.
ZA MLADJE LICE
Peteljke i listići baštenskih i šumskih jagoda podmladjuju našu kožu. Izmiksirane, koriste se za pripremanje maski za negu lica i vrata.
ZA GUŠĆU KOSU
Za bolji rast oštećene kose koristi se kašica od izmiksiranih listića i peteljki jagoda, sa dodatkom soka kalanhoje i bokvice.

PROTIV DIJABETESA
Ovi zeleni delovi biljke dragoceni su za dijabetičare, jer utiču na normalizaciju šećera u krvi.

Izvor: prirodna-medicina-recepti.com

Nema komentara:

Objavi komentar