1

četvrtak, 5. svibnja 2016.

BRZI KOLAČ BEZ PEČENJA JAGODE U BIJELOM



Jagode sa rozen korama i finom kuhanom kremom. Pufasta tekstura i prefini okus je sigurno garancija čistog užitka.
Sastojci
    1 pakiranje rozen kora
    1 l mlijeka
    200 grama glatkog brašna
    300 grama šećera


   
3 vrećice vanili šećera
    250 grama maslaca ili margarina
    1 žlica
    ruma
    jagode

Priprema
    1.
    Brašno izmješajte sa 3-4 dcl mlijeka, a ostatak mlijeka zakuhajte sa šećerom i vanili šećerom.
    Dodajte brašno sa izmješanim mlijekom i kuhajte dok se ne zgusne.
    U hladno dodajte izmiksani maslac ili margarin i rum.


 
  2.
    Prvu koru namažite dijelom kreme, a jagode izrežite na listiće pa slažite.
    Ja sam slagala na svaku drugu koru.
    3.
    Kolač s nečim opteretite da se dobro sve spoji.

Nema komentara:

Objavi komentar