1

utorak, 3. svibnja 2016.

FINA I SOČNA PEČENA PILETINA NEŠTO NAJBOLJE ŠTO SAM PROBALA U ZADNJE VRIJEME



"Dobra ti je ova chicketina" rekla je moja kcer poslije rucka :) Kad sam je pitala jel' nesto bilo drugacije nego inace, samo je odgovorila da je meso bilo fino i socno i nije masno :) Meni je najdraze bilo to sto nisam morala stajati pored stednjaka i sto mi nakon kuhanja rucka kosa nije smrdila po przenju...
Sastojci
    Nacin 1
    500 gr pilecih fileta
    4-5 zlica majoneze
    2 zlice senfa
    2 zlice bijelog vina
    1/2 zlicice limunova soka
    frisko mljevenog papra
    soli


     
prezle / krusne mrvice (bolje od crnog kruha)
    Nacin 2
    pilece meso (file)
    200 ml jogurt
    200 ml majoneze
    papra i soli po potrebi
    pola zlicice cesnjaka u prahu/granulama
    krusne mrvice

Priprema
    Prvi Nacin:
    Pilece filete malo samo, ako je uopce potrebno natucite baticem za meso (ja sam imala manje filete pa nisam to radila).
    Sjedinite navedene sastojke; majonezu, senf, bijelo vino, limunov sok, sol i papar (to inace radim odmah u posudi u kojoj cu marinirati meso)
    2.
    Svaki komad mesa dobro namazite smjesom i na kraju sve stavite u kutiju/zdjelu tako da je svaki komad fino prekriven smjesom. Poklopite posudu i stavite u frizider 15-tak minuta (ili ako imate dovoljno vremena, sto duze to meso finije i socnije).
    Zagrijte pecnicu na 200 stupnjeva, a tepsiju oblozite pekacim papirom...
    Na komad papira ili plitki tanjir stavite krusne mrvice/prezle i uvaljajte svaki komad mesa. Lijepo prstima utapkajte prezlu tako da svaki dio mesa bude fino prekriven prezlom. Malo protresite.


   
Komade mesa fino slozite u oblozenu tepsiju i stavite peci 20-25 minuta... (nemojte prepeci / osusiti meso), mislim da je 15-20 minuta sasvim dovoljno.
    3.
      U prezlu dakako mozete dodati zacine po volji; izgratani parmesan, nasjeckane susene pomidore, nasjeckani bosiljak, persin, vlasac, cesnjak u prahu, tucanu papriku itd... (ja nisam ovaj put dodala ama bas nista, osim malo soli)
    Ne znam koju koristite majonezu, moji recimo vole thomy mayo, koju ja uopce ne podnosim - previse je kisela i puna ulja... uglavnom vi se igrajte, dok nadjete sto i kako vam odgovara :)
    Drugi Nacin:
    Izmijesati jogurt i majonezu, posoliti i popariti, dodati zacine po zelji - u to staviti meso i u frizider (neka meso bude lijepo potopljeno u marinadi - sto se meso duze marinira to bolje).
    Potom meso izvaditi iz frizidera, uvaljati u krusne mrvice u koje smo dodali sto volimo, ili nista osim opet malo soli i papra i staviti peci meso u zagrijanu pecnicu. Petnaestak-20 minuta i vise nego dovoljno. Meso je fino i socno, nije nimalo suho :)
    Dobar vam tek u svakom slucaju :)
Posluživanje
Servirajte uz kuhano povrce, pire krumpir, zelenu salatu i sl.
Izvor:  www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar