1

četvrtak, 12. svibnja 2016.

POTPUNI HIT..RECEPT O KOME SE PRIČA SVI TRAŽE RECEPT ZA OVAJ KROMPIR...DTALJNO PRENOSIM



Fini,aromaticni ,hrskavi krumpir na grcki nacin.Servira se samostalno kao meza uz umak od pecenja i hrskavi kruh.Naravno da se moze koristiti i kao prilog bilo kakvom pecenju.
Sastojci
 7 velikih krumpira za pečenje
 3 češnja češnjaka sitno nasjeckana
 150ml maslinovog ulja
 150ml vode



 1 žlica origana+ 1 žličica
 2 limuna/sok
 1žličica griza ili kukuruznog brašna + 1/2žličice za posip
  sol,papar

Priprema
Zagrijte pecnicu na 200C.
Ogulite ,operite i narezite krumpir na fete .Zamijesajte ostale sastojke u posudi.
Stavite krumpir u posudu pa dodajte ostale sastojke.Dobro promijesajte.Posolite i poparite po ukusu.Zapamtite krumpir moze podnjeti dosta soli.



Stavite krumpir na protvan za pecenje i pecite u zagrijanoj pecici 40 min.krumpir mozete koji put okrenuti da se ravnomjerno pece.
Izvadite krumpir pospite ga s jos malo origana ako je krumpir upio svu vodu dodajte jos zlicu-dvije vode ili ostataka umaka.pospite krumpir s jos malo griza ili kukuruznog brasnaNastavite peci jos pola sata dok krumpir ne dobije lijepu boju i postane hrskav.
Postoji i brza varijanta ovog krumpira:
Ocisceni i narezani krumpir 5 min prokuhajte u slanoj vodi .Osusite i lagano ohladite a onda marinirajte u marinadi od limuna.Trajanje pecenja je tada samo 30-40 min./odnosno upola krace.

Nema komentara:

Objavi komentar