1
četvrtak, 12. svibnja 2016.
POTPUNI HIT..RECEPT O KOME SE PRIČA SVI TRAŽE RECEPT ZA OVAJ KROMPIR...DTALJNO PRENOSIM
Fini,aromaticni ,hrskavi krumpir na grcki nacin.Servira se samostalno kao meza uz umak od pecenja i hrskavi kruh.Naravno da se moze koristiti i kao prilog bilo kakvom pecenju.
Sastojci
7 velikih krumpira za pečenje
3 češnja češnjaka sitno nasjeckana
150ml maslinovog ulja
150ml vode
1 žlica origana+ 1 žličica
2 limuna/sok
1žličica griza ili kukuruznog brašna + 1/2žličice za posip
sol,papar
Priprema
Zagrijte pecnicu na 200C.
Ogulite ,operite i narezite krumpir na fete .Zamijesajte ostale sastojke u posudi.
Stavite krumpir u posudu pa dodajte ostale sastojke.Dobro promijesajte.Posolite i poparite po ukusu.Zapamtite krumpir moze podnjeti dosta soli.
Stavite krumpir na protvan za pecenje i pecite u zagrijanoj pecici 40 min.krumpir mozete koji put okrenuti da se ravnomjerno pece.
Izvadite krumpir pospite ga s jos malo origana ako je krumpir upio svu vodu dodajte jos zlicu-dvije vode ili ostataka umaka.pospite krumpir s jos malo griza ili kukuruznog brasnaNastavite peci jos pola sata dok krumpir ne dobije lijepu boju i postane hrskav.
Postoji i brza varijanta ovog krumpira:
Ocisceni i narezani krumpir 5 min prokuhajte u slanoj vodi .Osusite i lagano ohladite a onda marinirajte u marinadi od limuna.Trajanje pecenja je tada samo 30-40 min./odnosno upola krace.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar