1

srijeda, 8. lipnja 2016.

NEOBIČNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ KOJI SE TOPI U USTIMA. JEDNOSTAVAN I JEFTIN.



SASTOJCI
1 čaša (200 ml) mleka
1 čaša šećera
1 čaša zejtina



4 supenih kašika (sa vrhom) kakaoa

PRIPREMA
Sve sastojke umutiti mikserom. Podeliti na dva dela. U jedan deo dodati:
2 jajeta
1 čašu brašna
1 kesicu praška za pecivo
vanil šećer (po ukusu)
Promešati mikserom.



Tepsiju namažite uljem (ili stavite papir za pečenje) i izručite smesu sa brašnom i jajima. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 20-25 minuta.
Nežan i ukusan kolač sa kakaoom.
Proverite čačkalicom da li je kolač gotov: ako je čačkalica suva, kolač je pečen.
Izvadite iz rerne i vruć kolač prelijte sa prvim delom smese.
Neka odstoji sat-dva, i isecite ga na komade.
Ja sam ga tako ostavila da prenoći.
Ujutro sam probala. Kolač je ispao ukusan i neuobičajeno nežan, prosto se topi u ustima

Nema komentara:

Objavi komentar