1

ponedjeljak, 22. kolovoza 2016.

DIVAN RUČAK GOTOV ZA 20 MINUTA...MENI JE OVA KOMBINACIJA NAJDRAŽA



SASTOJCI:
40 dag mašnica, tortigliona, njoka ili neke druge tjestenine
20 dag ribanog mekog sira (gauda, podravec, edemac...)
10 dag šunke, može i komadići pršuta ili neke salame



1 tikvica (krupno naribana)
1/2 l slatkog vrhnja ili vrhnja za kuhanje
2 jaja
2-3 žlice naribanog parmezana
putar - za kalup
sol
papar

PRIPREMA:
Zagrijte pećnicu na 220C. U vatrostalnu zdjelu ili kalup premazan putrom slažite red tjestenine, red krupno ribanog sira, nasjeckane šunke i krupno naribanih tikvica pa red tjestenine.  Izmiješajte jaja s vrhnjem,


dodajte par žlica vode, posolite i popaprite te prelijte po tjestenini. Umak bi trebao pokriti svu tjesteninu.  Vrh posipajte s naribanim sirom i parmezanom. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 20 minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar