1

četvrtak, 15. rujna 2016.

BEZ JAJA I MARGARINA SVJETSKI POZNATA POSLASTICA KOJU TREBATE PROBATI



Sastojci:
250 ml slatke pavlake
500 g mascarpone
100 g secer u prahu


  1 vanilin secer
par kapa limunov soka
250 ml hladne kafe
4 cl amareto liker
oko 60 piskota
kakao za posipati tiramisu

Priprema:
1. U skuvanu, hladnu kafu dodati amareto liker.
2. Slatku pavlaku umutiti i postepeno dodati secer u prahu, vanilin secer, mascarpone i par kapa limunov soka.


  3. Piskote umociti u kafu sa likerom i rasporediti na dno tepsije, zatim premazati kremom, pa opet piskote, krema idt….zavrsiti sa kremom, posipati sa kakaom
4. Ostaviti tiramisu preko noci da se stegne i da se piskote potpuno umeksaju

Nema komentara:

Objavi komentar