1

srijeda, 14. rujna 2016.

DOMAĆI UŠTIPCI DOK TREPNETE GOTOVI SU



Sastojci
1 jaje
200 gr brasna



1/2 kesice praska za pecivo
so
  oko 1,5 dl jogurta
ulje za przenje

Priprema
1.
Umutiti jaje sa jogurtom, posoliti i dodati brasno i prasak za pecivo.
2
Masa treba da izgleda ovako
3.



Ulje zagrejati i onda odmah smanjiti temperaturu da se ustipci ne bi suvise brzo ispekli i unutra ostali nepeceni.
4
  Dakle pecite ih na laganoj vatri dok ne porumene.
5.
Vadite ih kafenom kasicicom koju svaki put umocite u ulje u kojem pecete ustipke.
6.
Posluzite uz sir i ajvar.
Posluživanje
Ovi su jaako mekani, a ako volite hrskave zamesite ih mlekom umesto jogurtom.Tako radi moja mama.

Nema komentara:

Objavi komentar