1
petak, 16. rujna 2016.
NAJBOLJI UMAK ZA PILETINU TELETINU JELA SA ROŠTILJA....
Sastojci
250 g šampinjona
1 mala glavica crvenog luka
1 češanj bijelog luka
200 ml vrhnja za kuhanje
biber
so
ulje
peršun
Priprema
1.
Luk isjeckati što sitnije. Šampinjone očistiti ubrusom i narezati na željene komade.
2.
Na malo vrućeg ulja propržiti luk.
3.
Čim luk požuti, dodati narezane šampinjone i miješati dok gljive ne puste svoj sok.
4.
Dinstati 15 minuta (povremeno dodavati jako malo vruće vode).
5.
Na kraju dodati vrhnje za kuhanje, te posoliti i pobiberiti po želji.
6.
Čim vrhnje prokuha, skloniti umak sa vatre i posuti sitno sjeckanim peršunom.
Posluživanje
Odličan uz piletinu, teletinu, uz meso sa roštilja, uz pomfrit ili kuhanu rižu!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar