1
utorak, 13. rujna 2016.
NAJUKUSNIJI KOLAČ SA PJENASTOM KREMOM
Sastojci biskvit: 5 žumanaca 240 g šećera 3 kašike kakaa 150 ml ulja 200 g brašna 1 prašak za pecivo 1 vanilin šećer 250 ml mlijeka krema: 6 bjelanaca 10 kašika šećera 1 vanilin šećer prstohvat soli 2 pune kašike gustina i još:
300 ml vrhnja za šlag 160 g čokolade za kuhanje Priprema 1. Dobro umutiti žumanca i šećer, pa dodati ulje, kakao i brašno, pomiješano sa praškom za pecivo. Dobro umutiti, pa sipati mlijeko (miksati svo vrijeme)! Sipati smjesu u pleh, premazan margarinom i posut brašnom. Peći na 200 C, oko 25 minuta. 2. Umutiti bjelanca i prstohvat soli, pa postepeno dodavati šećer.
Dobro umutiti (nekih 10-tak minuta)! Zatim u snijeg dodati gustin.Upravo gustin je tajni sastojak, jer zahvaljujući njemu krema neće "pasti" već nakon par sati. Izmiksati, pa sipati preko vrućeg, pečenog biskvita.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar