1

ponedjeljak, 19. rujna 2016.

POGAČA KOJA SVOJIM UKUSOM I IZGLEDOM SVE OSVAJA



SASTOJCI
TESTO:
brašno 1kg.
mleko 250ml.
vode 250ml.
kvasac 1kockica
šećer 1kašika
soli 2kašičice
ulja 50ml.
sirće 1kašika
jaja 2kom.

FIL:
šunkarice 100g.
sir 150g.
ajvar 3kašike
jaja 2
blitve ili spanaća 150g.



ZA PREMAZIVANJE KORA:
margarin 150g.

PRIPREMA
Zamesiti testo od datih namirnica. Ostaviti testo 15 minuta, da odmori. Zatim podeliti testo na 11 loptica.

Razviti lopticu veličine većeg tanjira-staviti malo narendanog ili istopljenog margarina-sastaviti dve razvijene loptice.

Tako sastavljati po dve kore zajedno (dobiće se četri kore)- samo je jedna kora gde idu tri razvijena kolačića i ta kora ide prva u plehu i to je peta kora.

Iseckati blitvu(ne bariti je) staviti jedno jaje i malo sira, posoliti i sve zajedno dobro izmešati.
Prvu razvijenu koru (gde idu tri razvijena kolačića) staviti u pleh(razviti koru veličine pleha), preko kore staviti pola smese od iseckane blitve.

Zatim razviti drugu koru (gde idu dva kolačića) staviti namaz od sira i jaja i preko sira poređati šunkaricu.

Zatim ide treća kora (isto dva kolačića) preko kore idu 3 kašike ajvara.

Zatim ide četvrta kora (isto dva razvijena kolačića) preko nje ide opet blitva.

Odozgo ide peta kora (isto dva razvijena kolačića). Celu pogaču isečemo u kocke premažemo pavlakom i jajima i odmah pečemo.

Pogaču pečemo 40 minuta na 200 C. Prvo je pečemo 20 minuta, a zatim još 20 minuta, ali pokrivenu sa papirom za pečenje, (pečenje mnogo zavisi i od rerne).
Veličina pleha je 34×22

Posluživanje
Uz jogurt ili kiselo mleko fantastična večera…

Izvor: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar