1

ponedjeljak, 19. rujna 2016.

ŠNICLA""TANKI DŽEP"" UZ MALO MESA DO PRAVOG RUČKA


Sastojci
 250gr. mlevenog mesa( po zelji)
 200gr pirinac
 2 glavice crnog luka


   2 kasike persunovog lista
  biber, so, vegeta
 za pohovanje 3 jaja, brasno, prezle
 za przenje ulje

Priprema
Najpre skuvati pirinac i ostaviti da se ohladi.
Saseckati sto sitnije  luk, pa pomesati sa  mlevenim mesom. Dodati vegete, soli, bibera( ne stedite na njemu) i obavezno 2 pune kasike saseckanog persunovog lista.


  Sve sjediniti sa pirincem i dobro umesiti.
Oblikovati snicle po zelji.Ja sam pravila i kao cevape i kao pljeskavice( duguljaste i okrugle), ali je zgodnije pohovati oblik cevapa.
Pohovati redom u brasno,  posoljena i razmucena jaja, prezle i prziti na ulju. Vaditi na papirni ubrus da se ocede od masnoce..
Ne zadrzavati sniclu dugo u jajima, jer se onda raspada. Samo je brzo provuci .

Nema komentara:

Objavi komentar