1
ponedjeljak, 19. rujna 2016.
ŠNICLA""TANKI DŽEP"" UZ MALO MESA DO PRAVOG RUČKA
Sastojci
250gr. mlevenog mesa( po zelji)
200gr pirinac
2 glavice crnog luka
2 kasike persunovog lista
biber, so, vegeta
za pohovanje 3 jaja, brasno, prezle
za przenje ulje
Priprema
Najpre skuvati pirinac i ostaviti da se ohladi.
Saseckati sto sitnije luk, pa pomesati sa mlevenim mesom. Dodati vegete, soli, bibera( ne stedite na njemu) i obavezno 2 pune kasike saseckanog persunovog lista.
Sve sjediniti sa pirincem i dobro umesiti.
Oblikovati snicle po zelji.Ja sam pravila i kao cevape i kao pljeskavice( duguljaste i okrugle), ali je zgodnije pohovati oblik cevapa.
Pohovati redom u brasno, posoljena i razmucena jaja, prezle i prziti na ulju. Vaditi na papirni ubrus da se ocede od masnoce..
Ne zadrzavati sniclu dugo u jajima, jer se onda raspada. Samo je brzo provuci .
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar