1

utorak, 16. veljače 2016.

Kokos dvobojni kolač



Obiteljski kolač. Ima dovoljno za sve. Probajte !





















Sastojci


5 jaja
300 gr kokosa
1 p.z.p.
350 gr secera
1 vanilij secer
2 žlice brasna
1 limun
650 ml mlijeka
1 puding vanilija
250 gr margarina
500 ml vrhnja za slag
100 gr čokolade za kuhanje ili 2 žlice kakaa

Priprema


Odvojiti žumanjke i bjelanjke.

Umutiti bjelanjke sa 150 gr šećera u snijeg. Dodati sok od 1 iscijeđenog limuna.

Dodati p.z.p., 2 žlice brašna, 200 gr kokosa. Sve dobro sjediniti. Peći na 180° - 150°, oko 30 min, više sušiti.

Pečenu koru preliti s 150 ml mlijeka.


KREMA

Žumanjke i 200 gr šećera umutiti u bijelu smjesu. Dodati praškasti 1 puding od vanilije. Sve sjediniti te dodati u 500 ml ključalog mlijeka. U mlijeko staviti 1 vanilij šećer.

Kremu ohladiti.

Sa strane umutiti 250 gr margarina za kreme sa 100 gr šećera (5 žlica ) radi okusa,

Umutiti još 500 ml vrhnja za šlag.


Ohlađenu smjesu spojiti s margarinom, dobro umutiti i dodati umućeno slatko vrhnje.

Smjesu podijeliti na dva dijela. Jednu ostaviti žutu i dodati 100 gr kokosa. U drugu dodati istopljenu cokoladu ili istopljeni kakao. Premazati koru.

Posluživanje

Kolač je najbolje ostaviti na hlađenje 24 sata.




izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar