1
utorak, 16. veljače 2016.
Trostruko čokoladna torta
Za sve čokoljubce :)
Sastojci
Biskvit
5 kom jaja
50 g brasna
40 g kakaa
150 ml mlijeka
malo praška za pecivo
Krema od tamne cokolade
350 g cokolade
250 ml vrhnja za slag
Krema od bijele čokolade
350 g bijele cokolade
250 ml vrhnja za slag
Priprema
Biskvit:
Jaja odvojimo žumanjak od bjelanjka. Bjelanjke umutimo u snijeg a žumanjke sa šečermo umutimo dok ne posvijetle. U žumanjke zatim dodamo mlijeko i mutimo dok se ne poveže, zatim dodamo brašno. Kada umješamo brašno i žumanjke dodajemo malo po malo bjelanjke.
Biskivt pečemo na 180° C oko 20-30 ovisno o veličini kalupa koji smo uzeli.
Krema od tamne čokolade i krema od bijele čokolade:
Vrhnje zagrijemo do točke vrenja i prelijemo sitno sjeckanu njime. Kremu miješamo dok se sva ne otopi i ne poveže s vrhnjem. Stavimo je 5-10 min u frižider da se ohladi i stisne. Prije stavljanja na tortu izradimo ju mikserom da joj povećamo volumen i da dobijemo ganache kremu.
Za obje kreme je postupak jednak.
Slaganje:
Na koru stavimo tamnu kremu. Na tamnu kremu stavimo red petiti keksa koji smo umočili u kavu. Na petit keks stavimo bijelu kremu i ukrasimo preprženim kokosom u koji smo dodali malo naribane korice limete i naranče.
izvor:http://www.coolinarika.com/
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar