![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjlhqN7xIhtKI3oH6N28iShU09c9qCWuk3X_TMQVAwOC764azkQC3dUmLBZsu_W21egQeGdsnFBzvBdZ1vpcEd41wDHLLikcvJM_JyergKuLM98ynaXQs4KP669Li7I7B_anN1UGSbKFF2Y/s640/DOMA%25C4%2586E+MEDENO+SRCE+-+MMM+CIJELA+KU%25C4%2586A+MI+MIRI%25C5%25A0E+NA+MEDENJAKE..MJERA+JE+NA+%25C4%258CA%25C5%25A0E+ZBOG+LAK%25C5%25A0E+PRIPREME.png)
Cijela kuća miriše dok ih pečete najukusniji medenjaci
SASTOJCI
(mjera je čaša od 2 dl)
1,5 čaša brašna
1 čaša šećera
1,5 čaša mlijeka
3 žlice ulja
5 žlica pekmeza od marelice
1 žlica sode bikarbone
1 žlica Tradicionalnih dodataka za medenjake Dr. Oetker
Za premaz
5 žlica pekmeza od marelice + 10 dkg naribane čokolade za kuhanje
Za glazuru
15 dkg tamne čokolade + 3 žlice ulja
PRIPREMA
Pomiješati u posudi sve suhe sastojke pa postepeno uz miksanje uliti mlijeko, ulje i pekmez. Dobivenu biskvitnu smjesu koja bi trebala prilično rijetka izliti u mjernu posudu radi lakšeg odvajanja na dva jednaka dijela. Trebali biste dobiti cca. 8 dl smjese.
U namašćen i pobrašnjen lim izliti polovicu smjese pa peći u pećnici na 175°C 15 minuta. Izvaditi iz pećnice pa odmah pažljivo premazati pekmezom i posipati ravnomjerno naribanom čokoladom. Izliti po tome drugi dio smjese pa vratiti u pećnicu i nastaviti peći još 30 min.
Pečeni kolač prohladiti, rezati kalupićem u obliku srca, umakati u čokoladnu glazuru i pustiti da se stvrdne. Ostatke nakon rezanja srca iskoristite tako da ih natrgate na sitne komadiće, polijete sa dvije žlice ruma pa radite male kuglice vlažnim rukama, uvaljate ih u čokoladu i po želji ukrasite
Nema komentara:
Objavi komentar