1

ponedjeljak, 7. ožujka 2016.

Torta jogurt – višnje


Sastojci
10 osoba

BISKVIT
5 jaja
5 žlica šećera
5 žlica Glatkog brašna Podravka
1 vrećica Prašak za pecivo Docela
KREMA
800 ml Slatko vrhnje Dolcela
1 vrećica Šlagfix Dolcela
150 g Vanilin šećer u prahu Dolcela
3 čaše čvrstog jogurta
3 žlice ili 2 vrećice Mljevene želatine Dolcela
8 žlica vode
NADJEV
500 g voćni kompot (višnje)
1 vrećica Crveni preljev za torte Dolcela
Priprema
BISKVIT

1.
Ispeći biskvit od navedenih sastojaka. Odvojiti bijelanjke od žumanjaka. Žumanjke pjenasto izmiješati sa šećerom, zatim lagano miješajući dodati snijeg od bjelanjaka, te  prosijano brašno sa praškom za pecivo.

2.
Peći oko 15 minuta na 180 stupnjeva.

KREMA OD JOGURTA I ŠLAGA

1.
Čvrsto umutiti slatko vrhnje sa vrećicom šlagfixa i dodati šećer u prahu. Želatinu u prahu pomiješati sa 8 žlica vode i ostaviti 6-7 minuta da se stegne.



2.


Dva jogurta umiješati u slatko vrhnje a jedan zajedno sa želatinom zagrijati na laganoj vatri da se rastopi te zatim dodati u kremu.

3.
Pripremljenu kremu izlijte u kalup na ohlađeni biskvit te ostavite u hladnjaku na par sati dok se ne stegne.

ZAVRŠNI PRELJEV

1.
Nakon što se krema stegne, ocijedite kompot od višanja te ih stavite preko kreme u kalup. Popunite vrh višnjama tako da se ne vidi krema.

2.
Zatim skuhajte crveni preljev prema uputama na vrećici te ga vruć prelijte preko torte i stavite hladiti još nekoliko sati, najidealnije preko noći pa zatim ukloniti kalup.



Izvor: Coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar