1

ponedjeljak, 7. ožujka 2016.

Garbanzo orange- chocolate cake…


Sastojci
1 salica 250ml.
600gr. ociscenih lebeblija
SOK od 2 orandze
120ml. vode
8 jaja
2 salice secera
2 zlicice Praska za pecivo Docela
1 salica Kakao u prahu Dolcela
rendana korica od 2 orandze
4 zlice ulja
150gr. kuhinjske cokolade za preliv
Priprema
1.
Lebeblije istresite iz limenke u kolander i pod blagim mlazom vodom ocistite od ljuskica.Ovaj proces je malo tezi posto se morate rijesiti sve i jedne ljuskice.

Stavite ociscene lebeblije u kuhinjski papir i obrisite od ostataka vode.



2.
U blender stavite lebeblije,ocijedeni sok od orandze i vodu.Izblendirajte sve zajedno da dobijete finu kasastu i gustu smjesu.

3.
U zdjeli miksajte jaja,dodajte kasu od lebeblija,secer,prasak za pecivo,kakao ulje i na kraju rendanu koricu od orandze.Izmiksajte sve dobro.



4.
U pleh 23 cm za torte istresite smjesu,malo tapkajte sa plehom na radnoj ploci da se rijesite zracnih baloncica u tijestu a zatim stavite da se pece u zagriajnoj pecnici na 180C 50-60minuta ili provjerite sa cackalicom da li je peceno.

5.
U manjoj serpici napravite ganache od kuhinjske cokolade i slatkog vrhnja…prelijte preko hlade torte…



Izvor: Coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar