1

četvrtak, 21. srpnja 2016.

DA BI VAM SVAKA PITA BILA KAO ONE IZ NAJBOLJIH RESTORANA, KORISTITE OVU MALU TAJNU: PRELIV ZA PITE



Sami ćete se uveriti koja je ovo  čarolija od preliva
Sastojci
7 kašika brašna



1 suvi kvasac
2 šolje mleka
1 šolja ulja
so ili šećer (u zavisnosti od toga koju pitu pravite)

Priprema:
Kada pravite pite od gotovih kora, slane ili slatke, svaku koru premazujete ovim prelivom a zatim je filujete na uobičajen način.


Ostatak preliva sipajte preko pite i ostavite da pre pečenja odstoji sat i po.
Već dugo koristim ovaj preliv i pita uvek bude lepa, vazdušasta i kompaktna

1 komentar:

  1. Interesuje me kako 1 suvi kvasac? Jel to 1 kašika suvog kvasca, ili je samo onaj običan kvasac? i jel pravim isto kao kad stavljam da kvasac nadođe ( u mlako mleko pomešam brašno kvasac i šećer pa ostavim da nadođe i tad sipam) ili ne? Hvala

    OdgovoriIzbriši