
Sami ćete se uveriti koja je ovo čarolija od preliva
Sastojci
7 kašika brašna
1 suvi kvasac
2 šolje mleka
1 šolja ulja
so ili šećer (u zavisnosti od toga koju pitu pravite)
Priprema:
Kada pravite pite od gotovih kora, slane ili slatke, svaku koru premazujete ovim prelivom a zatim je filujete na uobičajen način.
Ostatak preliva sipajte preko pite i ostavite da pre pečenja odstoji sat i po.
Već dugo koristim ovaj preliv i pita uvek bude lepa, vazdušasta i kompaktna
Interesuje me kako 1 suvi kvasac? Jel to 1 kašika suvog kvasca, ili je samo onaj običan kvasac? i jel pravim isto kao kad stavljam da kvasac nadođe ( u mlako mleko pomešam brašno kvasac i šećer pa ostavim da nadođe i tad sipam) ili ne? Hvala
OdgovoriIzbriši