1

ponedjeljak, 7. ožujka 2016.

Recept savršenog biskvita za roladu – punjenje birate sami



Sastojci:

155 g žumanjaka
80 g šećera
170 g bjelanjka
50 g šećera
85 g brašna
boja (po želji)
Priprema:

Miksajte žumanjke s 80 g šećera dok ne postanu blijedi. Miksajte bjelanjke s 50 g šećera pa na kraju dodajte boju. Dodajte smjesu žumanjaka u bjelanjke i zatim dodajte prosijano brašno. Rasporedite smjesu na lim dimenzije 60x40cm te poravnajte. Pecite na 230°C 5 do 6 minuta.

Pečeni biskvit okrenite naopako, kratko ohladite i nadjenite s kremom tako da je vanjska strana biskvita okrenuta prema unutra. Ohlađeni biskvit premažite sirupom pomoću kista. Zatim nadjenite kremom i pažljivo zarolajte.

*Recept nam je ustupila Tetyana Verbytska, profesionalna slastičarka i utemeljiteljica Kijevske internacionalne kulinarske akademije koja je obučavala hrvatske slastičare na master class radionici za profesionalce i amatere u Gourmandiseu u Zagrebu. .







Izvor: 24sata.hr

Nema komentara:

Objavi komentar